Print this page

Samo Marec podal trestné oznámenie na Ľuboša Blahu Foto: FB L. Blaha

Podľa blogera Sama Marca rozdiel medzi náckami a Ľubošom Blahom neexistuje, poslanec vládnej strany je rovnaký, len z opačnej strany.

 

Bloger Samo Marec dnes podal trestné oznámenie na poslanca Smeru Ľuboša Blahu pre podozrenie z porušenia § 422d Trestného zákona v súvislosti so statusom na facebookovej stránke poslanca, v ktorom nepriamo chválil socialistické zriadenie.

V statuse Blaha, vychvaľuje že za socializmu sa stavali paneláky a dávali pôžičky. „Je to nepochybne pravda, akurát, že aj za Hitlera sa stavali diaľnice a napriek tomu existuje univerzálna zhoda, že je to príliš slabé ospravedlnenie neľudskej povahy nacistického režimu. To isté by malo platiť aj pri režime komunistickom,“ upozorňuje Marec na blogu na webe Denníka N.

Odporúčame aj: Blaha šíri hoax, že Denník N napísal, že na proteste v Bratislave bolo 10 miliónov ľudí

Blaha píše aj to, že “komunisti zobrali slobodu kšeftárom, podvodníkom, zlodejíčkom a nemorálnym cynickým a arogantným milionárskym prasatám."

blaha_status2.jpg

"Problém je, že Ľuboš Blaha klame: politickí väzni a ich rodiny by určite nesúhlasili a prenasledovaní farári rovnako nie. Je to v skutočnosti hrubá a nechutná urážka všetkých, ktorí za komunizmu trpeli a zomreli. Lebo áno, boli aj takí a neboli to kšeftári, podvodníci, zlodejíčkovia ani milionárske prasatá," dodáva Marec.

Trestné oznámenie podal, lebo je presvedčený, že uvedenými dvoma výrokmi sa Blaha dopustil trestných činov ospravedlňovania a popierania zločinov režimu postaveného na komunistickej ideológii presne tak, ako to § 422 uvádza. "Ak by ste si za komunistov dosadili Hitlera, rozdiel nenájdete: veď bolo aj dobre a ak boli obete, zaslúžili si to.“

Odporúčame aj: Blaha označil Leška, Nicholsona, Ondřejíčka a ďalších za arogantných lúzrov

Podľa Trestného zákona „kto verejne popiera, spochybňuje, schvaľuje alebo sa snaží ospravedlniť holokaust, zločiny režimu založeného na fašistickej ideológii, zločiny režimu založeného na komunistickej ideológii alebo zločiny iného podobného hnutia, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smeruje k potlačeniu základných práv a slobôd osôb, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.“

Nie je to prvýkrát, čo Blaha verejne ospevuje komunistický režim.

„Náckovia hovoria, že Hitler staval diaľnice, Ľuboš Blaha, že komunisti stavali byty. Náckovia hovoria, že obete síce boli, ale zaslúžené, Ľuboš Blaha hovorí presne to isté. Rozdiel je len v tom, že nacisti ich vyberali podľa rasy a Ľuboš Blaha podľa majetku,“ píše Marec.

Blaha sa odmietol k tomu vyjadriť.