Print this page

V prípade vraždy Kuciaka a Kušnírovej obvinili aj tlmočníčku Kočnera Foto: FB Polícia SR

V prípade vraždy slovenského novinára Jána Kuciaka obvinili už štvrtú osobu.

 

Je ňou 44-ročná Alena Zsuzsová, ktorá mala byť tlmočníčkou kontroverzného podnikateľa Mariana Kočnera. Na svojom webe o tom informovala televízia Markíza s odvolaním sa na dva policajné zdroje. Vyšetrovateľ údajne pre ženu žiada väzbu.

Podľa hovorkyne Úradu špeciálnej prokuratúry Kataríny Kudjákovej dnes prokurátor podal návrh na vzatie do väzby troch osôb obvinených v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. O ich možnom väzobnom vyšetrovaní rozhodne v nedeľu trestný súd v Banskej Bystrici, ktorý sa špecializuje na zvlášť závažnú kriminalitu.

V prípade vraždy sú z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy a ďalších trestných činov obvinené teraz už štyri osoby. Polícia počas štvrtkovej razie zatkla osem podozrivých, päť ich po výsluchu prepustila.

Novo obvinená Zsuzsová, ktorá bola zadržaná vo štvrtok v Komárne, pracovala podľa médií ako tlmočníčka z taliančiny pre Kočnera, ktorý je v súčasnosti vo väzbe kvôli inému prípadu. Kočner sa podľa susedov Zsuzsovej stal tiež krstným otcom jej dcéry, napísal server hnonline.sk.

Polícia aj prokuratúra už skôr uviedli, že úkladná vražda súvisela s Kuciakovu prácou.

Sudca má od podania návrhu 72 hodín na rozhodnutie, či podozrivých pošle do väzby. Proti jeho rozhodnutiu majú obvinení aj prokurátor právo sa odvolať. V takom prípade bude rozhodovať najvyšší súd, napísal server hnonline.sk.

Aktualizácia 2.10.:

Advokát M. Kočnera poprel informácie, že by Kočner bol krstným otcom Aleny Zs. a že by využíval jej služby tlmočníčky. “Môj klient prehlasuje, že ako krstný otec je uvedený len na dvoch krstných listoch. Obe deti sú mužského pohlavia a dnes majú viac ako 30 rokov. Ďalej prehlasuje, že nikdy nevyužil tlmočnícke služby do talianskeho jazyka. Nikdy nezamestnával žiadnu tlmočníčku ani tlmočníka. Taktiež nikdy neobchodoval so žiadnymi talianskymi firmami. V meste Komárno bol len raz v živote a to pred rokom 1989,” informoval médiá Kočnerov obhajca Martin Pohovej.

Mama Aleny Zs. pre televíziu Joj opísala, ako vzniklo to, že Marián Kočner mal byť krstný otec Aleninej dcéry. „Boli na lyžovačke a Alenka nevedela vyjsť s autom hore a on išiel po ňu, a že aby ho nevolala pán Kočner, ale krstný otec."
"Vedel som, že má nejaký vzťah s týmto pánom, ale aký vzťah, to som neskúmal,“ povedal o Kočnerovi Marián Markovič, ktorý má s Alenou dcéru.