Print this page

Mafra prevzala slovenské a české aktivity Bauer Media Foto: FB Andrej Babiš

Skupina Mafra prevzala vydavateľskú činnosť skupiny Bauer Media Group na Slovensku a v Českej republike.

 

Transakciu schválil český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže. Spoločnosti sa rozhodli podrobnosti akvizície nezverejňovať. Uviedli to v tlačovej správe.

Mediálna skupina Mafra patriaci do holdingu Agrofert zo zvereneckého fondu premiéra Andreja Babiša je tak aktuálne najväčším multimediálnym domom na českom trhu, ktorý prostredníctvom svojich produktov pravidelne osloví viac ako 3,6 milióna čitateľov tlače a mesačne 7,8 milióna návštevníkov internetu. A zásadným hráčom na slovenskom mediálnom trhu.

Nemecké vydavateľstvo na Slovensku zastupuje dcérska spoločnosť Bauer Media SK, ktorá vydáva časopisy ako Rytmus života, Eurotelevízia, Naša Záhrada a mnohé ďalšie. V ČR je to približne 30 časopisov, medzi nimi je napríklad Rytmus života, Cosmopolitan, Chvilka pro tebe nebo Žena a život.

"Vydavateľstvo Bauer Media má silné postavenie v segmentoch programových titulov a spoločenských týždenníkov s profesionálnym tvorivým zázemím. Vďaka tejto dohode skupina Mafra významne rozšíri svoje produktové portfólio najmä v oblasti kvalitných lifestylových časopisov, ako je napríklad Esquire, Cosmopolitan či Harper Bazaar. Tiež budeme môcť ponúknuť široké spektrum časopisov rozšírené o tituly pre ženy a novo aj pre detského čitateľa, "povedal predseda predstavenstva Mafra Štěpán Košík.

Na Slovensku je portfólio mediálnej skupiny zastúpené vydavateľstvom Mafra Slovakia, ktoré vydáva napríklad Hospodárske noviny, časopisy Evita a Téma a je prevádzkovateľom webového portálu HNonline.sk a ďalších titulov.

Vlajkovou loďou vydavateľstva v ČR je denník Mladá fronta Dnes, druhým denníkom v skupine sú Lidové noviny. Kategóriu bezplatných tlačených titulov zastupuje denník Metro a regionálne týždenník 5plus2. Spravodajské portfólio dopĺňajú najväčší spravodajský web iDnes.cz alebo server Lidovky.cz a eMimino.cz. Z časopisov patrí do portfólia spravodajsko-spoločenský týždenník Téma, Cosmopolitan, Esquire, Harper Bazaar, Chvíľka pre teba, Pestrý svet, Rytmus života, Tina, Týždenník Televízia a Žena a život.