Print this page

Bloomberg avizuje, že ak bude kandidovať za prezidenta, predá aj mediálnu ríšu Reprofoto youtube PBS NewsHour

Americký podnikateľ a politik Michael Bloomberg sa zrejme zbaví svojej rozsiahlej mediálnej ríše, pokiaľ sa v roku 2020 bude uchádzať o post prezidenta USA.

 

Napísala to agentúra Reuters s odvolaním sa na interview, ktoré v stredu sedemdesiatšesť ročný miliardár poskytol regionálnej americkej rozhlasovej stanici.

Bloomberg povedal, že ak sa rozhodne kandidovať, svoju spoločnosť Bloomberg LP uloží do slepého trustu alebo predá. "Myslím si, že pri mojom veku sa rozhodnem skôr pre predaj, ak to bude možné," povedal podnikateľ stanici Radio Iowa. Slepý trust bývalému majiteľovi neumožňuje spoločnosť akokoľvek spravovať a kontrolovať, nemá možnosť o nej ani mať žiadne informácie.

V Demokratickej strane, za ktorú by Bloomberg kandidoval, je už pomerne veľké množstvo prípadných kandidátov, ktorí by sa vo voľbách za dva roky mohli postaviť prezidentovi Donaldovi Trumpovi. Okrem Bloomberga sa objavujú mená niekdajšieho viceprezidenta Joe Bidena, senátorky Elizabeth Warrenovej, senátora Bernieho Sandersa alebo bývalého ministra spravodlivosti Erika Holdera.