Print this page

Fico novinárom: Nemám pred vami žiaden rešpekt, budem s vami bojovať! (VIDEO) Reprofoto FB TV Smer

Robert Fico dnes zvolal tlačovú besedu, na to, aby vynadal novinárom a oznámil im, že sa k ním bude chovať ešte horšie, ako sa chová.

 

"Nemám pred vami žiaden rešpekt! Vôbec sa vás nebojím. A som pripravený zvádzať súboj, ako bude treba," začal tlačovku predseda Smeru Robert Fico.

Na tlačovke novinárom vyčítal, že v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka informovali o talianskej stope, ktorá sa po obžalovaní Mariana Kočnera nepotvrdila. „Teraz sa ukázalo, že to bola jedna veľká vymyslená kolosálna lož, ktorú ste nielen vytvorili, ale aj po celom Slovensku šírili. Teraz mlčíte alebo sa jednoducho snažíte prekryť starými vzťahmi, ktoré sa skončili dávno pred tým, než prišli na úrad vlády,“ povedal.

Veľký priestor na tlačovke venoval bývalý premiér denníku Sme. Kritizoval ho za chybu na titulke v deň volieb prezidenta a kritizoval aj údajné vyjadrenia šéfredaktorky denníka SME Beaty Balogovej v rozhovore pre rakúske noviny Kurier, ktoré vyšli v deň volieb. V rozhovore vraj povedala, že mafia na Slovensku má silnú postavu v podobe bývalého premiéra a predsedu strany Smer Robert Fica a v že ho v súvislosti s vraždou novinára označila za priateľa Kočnera. FIco teraz od šéfredaktorky SME žiada, aby to dokázala, alebo sa ospravedlnila. V Kurieri sme rozhovor nenašli, je tam len článok, v ktorom však nie sú citáty šéfredaktorky, o ktorých hovoril Fico.

Počas tlačovej besedy šéf Smeru oznámil, že spúšťa vojnu voči médiám. „Využijeme všetky prostriedky na to, aby médiá prestali robiť politiku a prestali sa snažiť o pád vlády,“ povedal Fico.

Hoci celá tlačovka bola plná urážok novinárov a rečí o tom, ako je potrebné, aby sa upravil zákon, aby mali politici právo na odpoveď, kriticki novinári nedostali priestor na otázky. Fico pred ich otázkami odišiel.

Už včera Fico povedal, že v strane zostavili právny tím, ktorý má monitorovať správanie novinárov a ktorého výsledkom majú byť trestné oznámenia a žaloby.

"Zostavili sme silný právny tím právnikov, ktorý sumarizuje doterajšie udalosti a ktorý bude monitorovať vaše správanie sa v najbližších dňoch, týždňoch a mesiacoch. Výsledkom práce tohto silného právneho tímu bude celý rad trestných oznámení a žalôb na ochranu osobnosti. Zdá sa, že inej reči nerozumiete a ústupčivosť z našej strany považujete len za slabosť," povedal Fico.

Monitorovaním novinárov a médií sa vyhrážal v minulosti Marian Kočner - najprv Jánovi Kuciakovi, pri ktorom je obvinený z objednávky vraždy, a potom na stránke Na pranieri.