Print this page

SME: Taliani zachytili stovky volaní medzi Vadalom a Troškovou, keď bola u Fica Reprofoto TV SME

Kontroverzný taliansky podnikateľ Antonín Vadala podľa vyšetrovateľov vravel agentovi v utajení, že si kúpil šéfa SIS a ďalších vysokopostavených ľudí na Slovensku.


V čase, keď bola Mária Trošková asistentkou poslanca za Smer Viliama Jasaňa a následne hlavnou štátnou radkyňou u premiéra Roberta Fica zachytila talianska polícia vyše štyristo telefonátov medzi ňou a Antoninom Vadalom, informáciu priniesol denník SME, ktorý si všimol informácie talianskej investigatívnej novinárky Marie Grazie Mazzolej v talianskej verejnoprávnej televízie RAI.

Trošková bola v minulosti priateľkou Vadalu a spolu s ním podnikala. Kvôli väzbám na Vadalu a tlaku verejnosti po vražde Kuciaka a Martiny Kušnírovej Trošková z Úradu vlády s Jasaňom odišla.

Podľa informácií taôoamslek investigatívnej novinárky Taliani Vadalu, o ktorom písal zavraždený novinár v jednom z posledných materiálov, na Slovensku sledovali od roku 2014 do roku 2018.

Odporúčame aj: Fico obvinil médiá z manipulácií pred protestami (VIDEO)

Vadala agentovi talianskej polície v utajení podľa policajného vyšetrovania a informácí talianskej novinárky vraj povedal, že do kúpy miest v slovenskej štátnej správe na polícii, colnici a v Slovenskej informačnej službe investoval milión eur, píše SME. Agentovi 8067 podľa Grazia Mazzoly údajne povedal, že si kúpil šéfa SIS.
Okrem telefonátov s Troškovou podľa talianskych vyšetrovateľov Vadala agentovi talianskej polície v utajení tvrdil, že bol v čulom kontakte aj s ďalšími vysokopostavenými ľuďmi na Slovensku.