Print this page

Vyhrajte pobyt vo vile na Ibize, kde vzniklo kontroverzné video, ponúka rakúsky denník Reprofoto Spiegel

Rakúsky bulvárny denník Österreich dnes pre svojich čitateľov spustil losovaciu súťaž, ktorej výherca môže získať víkendový pobyt vo vile na Ibize, v ktorej sa nakrúcalo video, ktoré sa stalo osudným bývalému rakúskemu vicekancelár a predsedovi Slobodnej strany Rakúska ( FPÖ) Heinzovi-Christianovi Strachemu.

 

Vila sa ponúka na prenájom za 800 až 1100 eur na noc na serveri Airbnb, má štyri spálne, niekoľko kúpeľní a bazén. Leží neďaleko hlavného mesta španielskeho ostrova Ibiza a má pozitívne recenzie.

Na účasť v lotérii stačí záujemcom vyplniť prihlasovací formulár s menom, adresou, telefónnym číslom a e-mailom. Výherca bude následne vylosovaný. "Nenechajte si túto jedinečnú šancu ujsť - vila je inak úplne obsadená," napísal na svojom serveri bulvárny denník.

Reprofoto www.oe24.at

Hlavnou atrakciou pre víťaza bude hnedý gauč, na ktorom na záberoch sedí Strache. Video z roku 2017 zachytáva politika, ako hovorí s údajnou neterou ruského oligarchu o možnom nezákonnom financovaní svojej strany a o štátnych zákazkách výmenou za pomoc v vtedy nadchádzajúcich rakúskych voľbách.

Piatkové zverejnenie videa v nemeckých médiách vyvolalo v alpskej krajine politickú krízu. Strache rezignoval na funkciu vicekancelára aj predsedu strany a kancelár Sebastian Kurz cez víkend vypovedal protiimigračnej FPÖ koaličnú zmluvu.

Záznam, ktorého autori sú neznámi, sa objavil iba niekoľko dní pred voľbami do Európskeho parlamentu, ktoré sa v Rakúsku uskutočnia v nedeľu 26. mája.