Print this page

Chromík sa ospravedlňuje hovorcovi Pochodu za život Foto: FB Aliancia za rodinu

Vyhlásenie Fóra života, ktorým sa dištancovalo od vyjadrení hovorcu Pochodu za život k strane ĽSNS, Antona Chromíka "šokovalo a zamrzelo".

V utorok občianske združenie Fórum života zverejnilo vyhlásenie, v ktorom sa dištancuje od vyjadrení organizátorov Národného pochodu za život. „Vyjadrenia organizátorov pochodu, že so stranou ĽSNS máme spoločný cieľ, nezdieľame a považujeme ich priam za nebezpečné. Hoci vítame každú podporu ochrany ľudského života, kladieme dôraz na ochranu naozaj každého jedného života. Sme presvedčení, že postoj, ktorý je ZA ŽIVOT, musí byť v súlade aj iným prejavmi a s konkrétnymi činmi. Mnohé doterajšie prejavy spomínanej strany s týmto v súlade rozhodne nie sú," napísali v ovyhlásení.

Zástupcovia organizácie tak reagovali na slová hovorcu NPZŽ Patrika Danišku, ktorý pred pochodom povedal, že prítomnosť vlajok a logá považuje za rozpor s pravidlami pochodu, ale že s Kotlebovcami majú pri potratoch rovnaký cieľ. 

Podrobnosti: Fórum života: Vyjadrenia organizátorov pochodu, že s ĽSNS máme spoločný cieľ, považujeme za nebezpečné

Predseda Aliancie za rodinu Anton Chromík dnes zverejnil na stránke postoj.sk a rovnako aj na dezinformačnom webe hlavnespravy.sk blog, v ktorom sa ako dlhoročný člen Fóra za život dištancuje od vyhlásenia tejto organizácie a hovorcovi Daniškovi sa ospravedlňuje. Tvrdí, že vyhlásenie Fóra za život ho „zamrzelo aj šokovalo.“

"Hoci som nemal žiadny podiel na jeho zverejnení a tvorbe, cítim zodpovednosť za následky a rozkol, ktorý to spôsobuje. Chcem sa preto ako člen Fóra života ospravedlniť hovorcovi Národného pochodu za život za toto vyjadrenie Fóra života a veľmi prosím vedenie Fóra života, aby sa ku mne pridalo a za zraňujúce a nepravdivé slová sa hovorcovi Národného pochodu za život Patrikovi Daniškovi aj organizátorom Národného pochodu za život ospravedlnil," napísal Chromík.

Podľa Chromíka Daniška v rozhovore pre SME „odmietol akúkoľvek politickú reklamu a tiež uviedol, že takáto reklama by pochodu uškodila. Jasne odmietol všetky činy, ktoré by napádali dôstojnosť človeka akejkoľvek rasy, či národnosti, či už Rómov alebo Židov. Konkretizoval navyše aj svoj osobný názor s čím nesúhlasí pri ĽSNS. Nemohol však odmietnuť dobré skutky a činy, napríklad dobré návrhy zákonov na ochranu života nenarodených detí.“