Print this page

Danko si telefonoval so Zsuzsovou. Ich flirtujúce rozhovory sa našli u Kočnera Foto: FB Andrej Danko

Predseda parlamentu Andrej Danko dlhodobo komunikoval s Alenou Zsuzsovou, ktorá je jedna z obžalovaných v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, žiadal od nej fotografie a chcel sa s ňou stretnúť.

 

Polícia zaistila správy aj nahrávky ich telefonátov pri vyšetrovaní Kuciakovej vraždy, informovali dnes viaceré médiá. Dáta získala medzinárodná sieť investigatívnych novinárov, ktorá ich odovzdala novinárom.

Zsuzsová, ktorá slúžila ako volavka Mariana Kočnera, komunikovala s Dankom pravdepodobne v rokoch 2013 až 2016.

Počas troch zaznamenaných telefonátov Danka sa Zsuzsovou, ktoré pochádzajú ešte z roku 2016, si obaja vykajú, hovoria ale neformálne a miestami flirtujú. Podľa nahrávok Danko povedal Zsuzsovej, že ju všade bozkáva a že "konečne budete moja". Dohovárali si tiež stretnutie, ku ktorému podľa médií však nedošlo.

Nahrávka z novembra 2016 má podľa Denníka N minútu a 25 sekúnd. Zsuzsová je v aute a s Dankom sa dohovára na stretnutí, ktoré sa má udiať v pondelok. Danko sa ponúka, že ju vyzdvihne.
„Dobre, tak vás bozkávam všade a nekonečne sa teším už,“ vraví. „Budete už konečne moja celú noc,“ hovorí do telefónu.

„Tešíte sa – najviac na svete?“ uisťuje sa ďalej u volavky predseda Národnej rady, že je oňho záujem.

Ona pritakáva a on dodáva: „Tak vás bozkávam a v pondelok sa vidíme.“

Danko minulý rok tvrdil, že Zsuzsovú nikdy nevidel, a jeho hovorca teraz uviedol, že Danko sa so spomínanou ženou nestretol. Bližši prípad odmietol komentovať aj z dôvodu bližiacich sa volieb.

Komunikácia medzi Dankom a Zsuzsovou začala podľa médií v roku 2013, kedy Danko bol šéfom vtedy ešte mimoparlamentnej SNS. Do snemovne sa SNS vrátila po voľbách v roku 2016, kedy vstúpila do vlády a Danko sa stal šéfom parlamentu. V súčasnosti sa preferencie SNS pohybujú len tesne nad hranicou piatich percent.

Zsuzsová politikom a ďalším mužom na významných pozíciách neposielala svoje fotografie, ale fotky menej známych ruských modeliek, a za získanie kompromitujúceho materiálu na svoje kontakty dostávala od Kočnera peniaze.

Podobné správy a fotografie si vymieňala aj s niekdajším ministrom obrany Martinom Glváčom.
Kvôli komunikácii s ňou prišiel pred rokom o funkciu jeden z námestníkov generálneho prokurátora.