Print this page

Trošková bola v intenzívnom kontakte so zločincom Vadalom aj keď robila pre Fica Reprofoto Denník N

Asistentka bývalého premiéra Roberta Fica bola v intenzívnom kontakte so svojim exmilencom a dnes už odsúdeným zločincom Antoninom Vadalom, keď už pracovala pre poslanca Smeru Viliama Jasaňa a a aj v čase, keď pracovala pre predsedu vlády Roberta Fica, upozornilo na to dnes Investigatívne Centrum Jána Kuciaka.

 Fico v minulosti žiadal novinárov, aby sa ospravedlnili Márii Troškovej a Viliamovi Jasaňovi, ktorí po medializácii ich kontaktov s Vadalom museli z úradu vlády odísť. Dnes, keď je známe, že Vadala ju využíval ako "bieleho koňa", Fico mlčí.

Podrobnosti: Fico komentoval vzťah medzi Vadalom a Troškovou, žiada od novinárov ospravedlnenie (VIDEO)

Nové zistenia z tzv. „Kočnerovej knižnice“ dokazujú, že Trošková bola s Vadalom v intenzívnom kontakte cez aplikácie Threema a WhatsApp aj v čase, keď už pracovala pre premiéra Fica, a to v rokoch 2014, 2015, 2016 aj 2017, píše ICJK. Vadala jej naďalej posielal peniaze a sľuboval byt i auto a vyžadoval, aby mu pomáhala s dosadzovaním jemu blízkych ľudí na štátnych pozíciách.

Napríklad Vadala v roku 2017 písal Troškovej aj o tom, že chce na Slovensko dostať kamióny s nešpecifikovaným obsahom. A že na to potreboval dosadiť na Colný úrad v Michalovciach, pod ktorý spadajú hraničné prechody s Ukrajinou, konkrétneho človeka. Chcel, aby zariadila, nech sa riaditeľom colníkov v Michalovciach stane „Pekarik“. Vadala ho potreboval, aby na Slovensko dostal svoje kamióny. Troškovej tvrdil, že bez tejto pomoci skrachuje.
Trošková mu písala, že sa to preňho snaží zo svojej pozície vybaviť, píše ICJK.

Od Vadalu chcela, aby jej posielal peniaze, čo podľa správ z Threemy niekoľko krát skutočne urobil, prostredníctvom Pietra Catroppu.

Komunikácia Troškovej a Vadalu z roku 2014
 
Aplikácia Threema, 2. 10. 2014, vybrané správy
Trošková: Do p*ce, ty nemas svoju kartu??!!! Hned zajtra zrusim ucet!! Nepotrebujem, aby si cez moje meno pouzival kartu a peniaze!!! Koli tebe som nedostala pracu!!! Lebo vyslo ze cez mna prepieras peniaze!!!
Trošková: Koli tebe som nedostala dobru pracu, lebo ma maju v databaze ako tvojho bieleho kona!!!! To by si urobil zene ktoru milujes???!!! Mozes sa hambit!!!! Pouzivaj svoje karty, mas ich dost!! ...
Trošková: Siska ma eviduje ako tvojho bieleho kona ty ch*j a mam to od najvyssieho cloveka!!! Sa spametaj!!! Nic uz od teba nechcem!! Mohla som mat skvelu pracu a klud od idiotov!! Koli tebe mi vsetko padlo a som bez penazi!! Daj mi pokoj!!!
Vadala: Vies dobre ze ja som ok a ked siska ti povie take veci ti klamu lebo aj ja mam kontakti a nikdy mi povedali  take chu*oviny !!
Vadala: A prečo kvoly mna ti padlo ? Lebo si bola frajerka? Ze som ti dal prácu ? Peniaze? Vilko ? Co? Daj si hlavu do poratku ja som smerak nie som opozície a nie vidím prečo mi majú robit intríg

Všetci opýtaní predstavitelia strany Smer-SD vrátane Fica na otázky ICJK odpovedať nechceli.