Print this page

Vydavateľstvo Pravdy má nové vedenie Foto: Perex

 Vydavateľstvo Perex a jeho akcionár OUR MEDIA SK k 1. 9. 2020 prichádza so zmenou vedenia oboch spoločností.

 Novým predsedom predstavenstva vydavateľstva denníka Pravda a zároveň aj OUR MEDIA SK sa stal Ján Svoboda, ktorý bol doteraz konateľom oboch spoločností.

Na pozíciu člena predstavenstva Perex zodpovedného za oblasť obchodu, marketingu, výroby a distribúcie nastupuje Ladislav Ollé, ktorý prichádza z vydavateľstva News and Media Holding. Zároveň sa stáva aj členom predstavenstva OUR MEDIA SK.

Šéfredaktorom ostáva Jakub Prokeš, ktorý redakciu vedie od 1. júla 2019. V Pravde pôsobí od roku 1992, z toho vyše pätnásť rokov na poste zástupca šéfredaktora.

Z postu výkonnej riaditeľky OUR MEDIA SK odchádza Oľga Dúbravská, ktorá nastúpila do televízie TA3.

Podrobnosti: V TA3 sa mení vedenie – prichádza Martináková, Ruttkay, Dúbravská a ďalší

Po 19 rokoch odchádza z pozície generálnej riaditeľky a členky predstavenstva P E R E X, a. s. Emília Fullová. Zmena nastala aj na pozícii obchodnej riaditeľky, kde končí Ika Zlatošová.

Spoločnosť Iva Valentu Our Media stojí aj za kontroverzným portálom Parlamentnílisty.cz, ktorý má aj slovenskú obdobu Parlamentné listy.sk.
Perex okrem denníka Pravda, stojí aj za webom varecha.sk, portálom oserialoch.sk či web ahojmama.sk.

„Vydavateľstvo P E R E X, a. s. prešlo za posledný rok komplexnou reštrukturalizáciou, zefektívnili sme procesy v riadení spoločnosti, prijali úsporné opatrenia a naštartovali nové projekty, aby sme boli moderným vydavateľským domom. Som rád, že práve v roku, keď oslavujeme 100. výročie od prvého vydania denníka Pravda, sme po dekáde dostali vydavateľstvo do čiernych čísiel. Motivuje nás to k ďalšej práci a vďaka patrí všetkým zamestnancom, ktorí sa podieľali na zmenách,“ povedal Ján Svoboda, konateľ spoločnosti OUR MEDIA SK.

„Aktuálne sa sústredíme na kľúčové produkty, niektoré projekty sme prehodnotili a rozhodli sa ich predať (Parlamentné listy a Avízo), na druhej strane pripravujeme nové formáty,“ dodal Svoboda.

Ján Svoboda zastupuje aktivity českého podnikateľa Iva Valentu (majiteľa OUR MEDIA SK) v oblasti médií a cestovného ruchu na Slovensku aj v zahraničí. Okrem toho je viceprezidentom Zväzu cestovného ruchu Slovenska a prezidentom asociácie Heritage Hotels of Europe.

Ladislav Ollé prichádza z vydavateľstva News and Media Holding, kde pôsobil ako obchodný riaditeľ. Skúsenosti z rovnakej pozície má aj z vydavateľstva MAFRA Slovakia či Zlatých stránok.