Print this page

Horúca aktualita: NAKA zadržala Jaroslava Haščáka (VIDEO) Ilustr. reprofoto RTVS

V Digital Parku, kde sídli finančná skupina Penta, prebieha zásah polície. Do budovy vošli desiatky policajtov so samopalmi, informuje Denník N.

Podľa serveru Aktuality.sk vyšetrovateľ zadržal šéfa Penty Jaroslava Haščáka a obvinil ho z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. "Kukláči práve Haščáka eskortovali do sídla Penty. Polícia tam hľadá dokumenty, ktoré súvisia s kauzou Gorila. Vyšetrovateľ zrejme navrhne, aby bol Haščák stíhaný vo väzbe. Spolu s Haščákom vyšetrovateľ obvinil aj bývalého riaditeľa kontrarozviedky SIS Ľubomíra Arpáša a jeho manželku Danu, ktorá v minulosti tiež pracovala pre tajnú službu," píšu Aktuality.sk.

Zásah zachytený krátkym videom, ktoré zverejnil Denník N:

Polícia zasahuje na poschodiach, kde sídli Penta, vlastník vydavateľstva News and Media Holding. Dôvod akcie nie je známy. Hovorca Penty pre Trend povedal, že je v Prahe a nemá informácie o čo ide.

V čase zásahu zverejnil premiér Igor Matovič takýto status:

Spolumajiteľ finančnej skupiny Jaroslav Haščák bol jedným z aktérov spisu SIS Gorila. Jeho meno sa objavuje aj v zachytenej komunikácii Mariana Kočnera, v prípade súdneho procesu ohľadom vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vystupoval v pozícii svedka. Na súde vysvetľoval správu o odj... čur...