Print this page

Zomrel bývalý novinár Milan Blaha, otec poslanca Ľuboša Blahu Foto: FB Ľuboš Blaha

Dnes v utorok v ranných hodinách zomrel novinár, publicista a člen Licenčnej rady Milan Blaha, podľa Eduarda Chmelára bojoval s covidom.

"S hlbokým zármutkom oznamujem, že dnes v skorých ranných hodinách nás vo veku 75 rokov navždy opustil môj milovaný otec Milan Blaha, známy slovenský novinár, spisovateľ a člen Rady pre vysielanie a retransmisiu," oznámil poslanec Ľuboš Blaha, ktorý vo svojom statuse na facebooku píše, že s otcom sa nemohol rozlúčiť, tak sa s ním lúči on a jeho rodina aspoň takto.

"Milan, budeš strašne chýbať. Vedel som, že si chorý, vedel som, že si v nemocnici, vedel som, že bojuješ s covidom a navždy mi bude ľúto, že si mi už nestihol zdvihnúť telefón. Vždy Ťa trápili spory, ktoré boli medzi mnou a Tvojím synom. Tie spory sa dnes skončili a zostala len spoločná úcta k Tebe. Česť Tvojej pamiatke. Bol si skvelý láskavý človek a takto si Ťa budem vždy pamätať," napísal Eduard Chmelár na facebooku.

Odporúčame aj: Adela Vinczeová: Otec skončil s covidom v nemocnici, možno teraz pozmení názor na covid (VIDEO)

Milan Blaha bol pred novembrom členom KSČ a bol redaktorom Nového slova, čo bol oficiálny týždenník ÚV KSS. Po revolúcii písal komentáre do Slovenskej Republiky, ktorá mala blízko k Vladimírovi Mečiarovi a HZDS, aj do ľavicového Slova. Neskôr spolupracoval s think tankom ASA blízkym Smeru.

V minulosti bol aj moderátorom Rádia Regina či televízií VTV a TV Luna. Moderoval politické diskusie na Nautik TV. Za vlády Mečiara bol hovorcom NKÚ, v časoch, keď mu šéfoval nominant ZRS Štefan Balejík. Istý čas za Štefana Nižňanského, ktorý bol nominantom Smeru na čele STV, bol Milan Blaha moderátorom večernej diskusnej relácie.