Print this page

Zástupca hovorkyne Bieleho domu sa mal vyhrážať novinárke a obvinil ju, že žiarli na inú novinárku (VIDEO) Twitter Ducklo

Zástupca tlačovej hovorkyne Bieleho domu T.J. Ducklo bol na týždeň suspendovaný bez nároku na plat kvôli tomu, že sa údajne sexisticky a sprosto vyhrážal novinárke, ktorá chcela napísať o jeho vzťahu s inou novinárkou. Informovala o tom agentúra AP.

O prípade informovala vo vyhlásení hovorkyňa Bieleho domu Len Psakiová. Rozhodnutie schválil personálny šéf Bieleho domu Ron Klain. Ducklo podľa Psakiovej uznal, že jeho správanie nespĺňalo štandardy stanovené prezidentom Joeom Bidenom. Doplnila pritom, že Ducklo novinárke poslal správu, v ktorej napísal, že svoje správanie hlboko ľutuje.

Ducklov osobné život sa dostal pod drobnohľad začiatkom týždňa, keď server Politico a magazín People napísali o jeho vzťahu s novinárkou webu Axios, ktorá referovala o Bidenovej kampani.

Dnes časopis Vanity Fair s odkazom na dva nemenované zdroje napísal, že Ducklo sa vyhrážal novinárke Politica Tare Palmeriovej v snahe zabrániť vydaniu správy o jeho vzťahu s novinárkou Axios Alexiou McCammondovou. Údajne novinárke Politica v telefóne povedal "zničím vás". Podľa Vanity Fair takisto Ducklo nevyberane Palmeriovú obvinil, že na McCammondovú žiarli.

Psakiová a poradkyňa Anita Dunnová údajne o incidente rokovali s redaktormi Politica. Psakiová vo vyhlásení uviedla, že Ducklo nebude po návrate pridelený k žiadnej práci s novinármi Politica.

Biely dom za úradovania prezidenta Donalda Trumpa mal s novinármi často napäté vzťahy. Trump aj jeho hovorca mnohokrát išli do konfrontácie s reportérmi alebo ich spoza rečníckeho pultu vystavovali osobným útokom. Od začiatku Bidenovho prezidentovania sa však Biely dom snaží nadviazať s novinármi píšucimi o dianí vo Washingtone profesionálnejšiu a priateľskejšiu komunikáciu.

"Hlboko rešpektujem úlohu, ktorú zaujímajú slobodné a nezávislé médiá v našej demokracii a úlohu, ktorú všetci hráte," povedala Psakiová novinárom na prvom briefingu. "Budú chvíle, keď spolu nebudeme súhlasiť ... ale máme spoločný cieľ, čo je zdieľať presné informácie s Američanmi," dodala.

Sám Biden dal krátko po nástupe do funkcie najavo, čo od svojho tímu očakáva. "Nežartujem, keď poviem toto: Ak so mnou budete pracovať a zistím, že sa správate ku kolegovi neúctivo alebo niekoho zhadzuje, na mieste vás vyhodím," povedal. "Nebudú žiadne ak či ale," zdôraznil.