Print this page

Známa tenistka sa rozhodla nechodiť na tlačové besedy po French Open, kvôli psychickému zdraviu Reprofoto youtube Noami Osaka

Japonská tenistka Naomi Osaka sa na blížiacom sa French Open nebude zúčastňovať pozápasových tlačových konferencií. Podľa štvornásobnej grandslamovej víťazky rozhovory s novinármi priťažujú psychickému zdraviu športovcov.

"Často dostávame otázky, na ktoré sme už niekoľkokrát pred tým odpovedali. Často tiež dostaneme otázky, po ktorých o sebe začneme pochybovať. A ja sa nebudem baviť s ľuďmi, ktorí o mňa pochybujú," napísala bývalá svetová jednotka na twitteri.

Dvadsaťtriročná tenistka tiež označila povinnosť chodiť na tlačové konferencie po porážkach za kopanie do mŕtvol. "Často mám pocit, že ľudia nemajú ohľad na psychické zdravie športovcov, a tlačovky ma v tom len utvrdzujú. Preto na ne v Paríži chodiť nebudem," uviedla.

Osaka očakáva, že za vynechané tlačové konferencie na Roland Garros dostane vysokú pokutu. Druhá hráčka svetového rebríčka je pripravená zaplatiť, ale dúfa, že peniaze pôjdu na charitu spojenú s psychickým zdravím.