Print this page

Nová nemecká vláda prevzala moc prevzatím Merkelovej účtu na twitteri Foto: Facebook A. Merkel

Hovorca nového nemeckého sociálnodemokratického kancelára Olafa Scholza Steffen Hebestreit prevzal správu nad twitterovým účtom, ktorý pre spojenie s médiami a verejnosťou používal hovorca teraz už bývalej konzervatívnej kancelárky Angely Merkelovej.

Prevedenie twitterového účtu bolo jedným z krokov, počas ktorých nastupujúca vláda sociálnych demokratov (SPD), Zelených a liberálnych slobodných demokratov (FDP) preberá moc.

Seibertove tweety sú teraz archivované pod účtom @RegSprecherStS, ktorý sleduje jeden milión ľudí. Pôvodný účet @RegSprecher, ktorý odo dneška spravuje Hebestreit, mal okolo 15:00 SEČ zhruba 20.000 sledujúcich. Odovzdanie sledujúcich sociálnu sieť neumožňuje, účet tak začal od nuly.

V prvom tweete sa Hebestreit predstavil a uviedol, že je designovaným hovorcom vlády. Do funkcie bude oficiálne uvedený vo štvrtok.

Seibert aj jeho nástupca Hebestreit vstúpili do vládnych služieb z médií. Seibert pracoval pre verejnoprávnu televíziu ZDF, Hebestreit má za sebou skúsenosti okrem iného z denníkov Frankfurter Rundschau a Berliner Zeitung. Pre Scholza Hebestreit pracuje ako hovorca od roku 2018, keď súčasný kancelár vo vláde Merkelovej zastával post vicekancelára a ministra financií.