Print this page

Polícia prešetruje incident medzi piešťanským podnikateľom a spolupracovníkom Denníka N Foto: Facebook Tomáš Forro

Polícia v Piešťanoch prijala trestné oznámenie a vykonáva prvotné úkony v súvislosti s incidentom medzi piešťanským podnikateľom a reportérom Tomášom Forrom, ktorý prispieva aj do Denníka N.

Na prípad upozornil web týždenníka Plus 7 dní, ktorý napísal, že k incidentu došlo vo štvrtok 31. marca v Piešťanoch na rohu Mierovej a Radlinského ulice. „Novinár Tomáš Forró zrejme zaparkoval tak, že prekážal stavebným mechanizmom a odmietal auto preparkovať. Medzi miestnym podnikateľom v oblasti stavebníctva a novinárom došlo kvôli autu zaparkovanému na chodníku najprv k verbálnemu a neskôr aj k fyzickému konfliktu,“ napísal web Plus 7 dní.

"Nebola tam žiadna dopravná značka, ktorá by zakazovala na tomto mieste parkovať," cituje novinára týždenník.

Podnikateľ, ktorého meno Plus 7 dní nezverejnila, vraj zavolal policajnú hliadku s vysvetlením, že na neho niekto mieri so zbraňou, a podal trestné oznámenie. Okrem iného v ňom tvrdí, že počas konfliktu mu dotyčný zbraň strčil do úst a poranil mu pri tom peru. Na hruď mu mieril až do príchodu polície, píše týždenník.

Novinár hovorí, že ho napadli dvaja muži a on sa bránil. "Šiel som s mačkou k veterinárovi a pri mojom aute sa pristavila taká mafiánska dodávka," povedal pre týždenník Forró. Podľa jeho slov sa mu kvôli parkovaniu vyhrážali smrťou a podnikateľovi prišiel na pomoc ďalší muž s oceľovou tyčou v ruke. Cítil sa ohrozený a preto vybral svoju legálne držanú zbraň. Či skutočne strčil pištoľ oponentovi do úst, už Forró podľa Plus 7 dní povedať odmietol. "Nechcem to rozpitvávať. Myslím, že som konal v súlade so zákonom. Zbraň som použil na svoju obranu. Dúfam, že to polícia čím skôr uzavrie."

“Nebol som pri tom, počul som iba to, čo mi povedal Tomáš, ktorý hovorí, že ho napadli dvaja muži a on sa bránil. Verím, že to polícia vyšetrí,” povedal pre Omediach.com šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný.

Tomáš Forro už niekoľko rokov prináša reportáže z mnohých rizikových krajín či vojnových zón - z Venezuely, Donbasu, Doneckej oblasti, Ekvádora - ale aj z Poľska. Okrem Denníka N publikuje aj v českých, poľských či ukrajinských médiách. V týchto dňoch sa vrátil z Ukrajiny, kde pripravoval reportáže priamo z predmestí bombardovaného Kyjeva či obkľúčeného Mykolajiva.

"Polícia v Piešťanoch prijala trestné oznámenie a vykonáva prvotné úkony. Zbraň, ktorú mala osoba v čase incidentu pri sebe, sme v zmysle zákona zaistili. K zraneniu osôb pri skutku nedošlo. Z dôvodu možného zmarenia vyvšetrovania zatiaľ nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie. Urobíme tak ihneď, keď to situácia dovolí," povedala podľa Plus 7 dní hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Trnava Mária Linkešová.