Print this page

Rusko si predvolá šéfov amerických médií v Moskve, chystá odvetné opatrenia Reprofoto Russia 1

Rusko podnikne tie najprísnejšie možné odvetné opatrenia, pokiaľ nebude v Spojených štátoch normalizovaná práca ruských novinárov a médií. Oznámila to dnes hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová, podľa ktorej si ruská diplomacia v Moskve na začiatku budúceho týždňa predvolá vedenie amerických médií pôsobiacich v Rusku, píše agentúra TASS.

"Ruské ministerstvo obrany si 6. júna predvolá šéfredaktorov všetkých moskovských pobočiek amerických médií, aby im v tlačovom centre vysvetlilo následky nepriateľskej línie, ktorú zastáva ich vláda... ich mediálny režim a ktorá sa odráža vo všetkých mediálnych záležitostiach," uviedla Zacharovová.

Ruská diplomacia minulý týždeň oznámila, že pripravuj balík sankcií namierený proti anglosaským médiám pôsobiacim v Rusku. Západné krajiny zaviedli voči ruským predstaviteľom, jednotlivcom, firmám aj médiám sankcie v súvislosti s inváziou Ruska na Ukrajinu, a to v snahe prinútiť Moskvu agresiu ukončiť. Na sankčných zoznamoch sa ocitli okrem iného ruské štátne televízie či servery.