Print this page

Dag Daniš už píše pre Štandard. Jeho kolegom je bývalý redaktor Zem a Vek aj Marek Maďarič Reprofoto Youtube Aktuality.sk

Dag Daniš začal v Štandarde klasicky, svojim štandardným štýlom - obviňovaním Západu z vojny na Ukrajine, prehliadaním historických faktov, ktorým je agresia Ruska, a obhajobou dezinformačných médií.

Novinár Dag Daniš pred pár mesiacmi skončil v Postoji a od začiatku júla pracuje pre Štandard.  O svojom novom mieste informoval na facebooku: "Nájdete ma v Denníku Štandard. Je to portál, ktorý má odvahu robiť kritickú žurnalistiku, pozerať sa na sporné témy z viacerých strán a ktorý neprodukuje režimovú propagandu či politický aktivizmus. Jednoducho, odmieta dvojaký meter (po anglicky double standard... štandard je len jeden."

V jednom z prvých komentárov obhajoval fungovanie dezinformačných médií a privítal odblokovanie webov ako Hlavné správy: „Myslím si, že za masovou sledovanosťou alternatívnych médií nebola ich kvalita, ale niečo celkom iné - zlyhania médií, ktoré sa vyhlasovali za tie slušné.  Viaceré médiá sa spreneverili svojmu poslaniu. Už neslúžia verejnosti, ale režimu. A tým, ktorí majú globálny vplyv. Mnohí novinári stratili kritické inštinkty a správajú sa ako aktivisti a propagandisti. Vypínanie alternatívy a nástup jednofarebnej mediálnej spartakiády tento problém určite nevyrieši,“ uviedol svoj komentár Daniš na sociálnej sieti.

V ďalšom zas viní Západ za vojnu na Ukrajine v roku 2014, pričom zamlčuje inváziu Rusov, ktorá vojnu spôsobila.

Odporúčame aj: Dag Daniš o rozdávaní piškótiek od Sorosa, hrozbe 5G sietí a komsomoľských novinároch

Komentáre pre Denník Standard píše aj Martin Leidenfrost, bývalým minister vnútra Vladimír Palko a najnovšie aj bývalý minister kultúry Marek Maďarič. Od júna začal Štandard uverejňovať texty zamerané na oblasť bitcoinu, kryptomien a finančného sveta od Juraja Karpiša a jeho tímu analytikov.

Denník Standard je miestom, kde s uplatnili aj novinári, ktorí v minulosti písali pre dezinformačné médiá. Zástupcom šéfredaktora je bývalý redaktor Parlamentných listov Peter Števkov, členom redakcie je bývalý redaktor Zem a Vek Tomáš Dugovič, editorom je bývalý redaktor Trendu a bývalý šéfredaktor Parlamentných listov Igor Matloň. Okolo 600 textov pre Štandard napísal aj niekdajší člen pochybného polovojenského združenia Slovenskí branci Juraj Orolín, ktorý po tom, ako web Omediach.com upozornil na jeho minulosť, v redakcii skončil.

Odporúčame aj: Denník Štandard píše pre Trend politiku aj komentáre, vydavateľstvo Penty predáva pre Štandard reklamu

Online projekt s názvom denník Štandard začal vychádzať v októbri 2020. Aktuálne ho vydáva Vydavateľstvo Štandard, a. s., v ktorom 60 percent akcií vlastní producent Peter Núñez a 40 percent švajčiarska spoločnosť Saidler & Co. Šéfredaktorom je Daniška – bývalý redaktor z Týždňa, neskôr Postoja, ktorý pripravuje v RTVS reláciu Do kríža, jej autorom je Núñez.