Print this page

Fínska premiérka sa ospravedlnila za fotografiu z večierka, kde sú obnažené ženy Zdroj: Facebook Sanna Marin

Fínska premiérka Sanna Marin znovu čelí kritike kvôli svojim súkromným aktivitám, v utorok sa ospravedlnila za kontroverznú fotografiu zo svojho večierka, na ktorej pózujú dve polonahé bozkávajúce sa ženy s nápisom Fínsko zakrývajúcim prsia. Napísala o tom agentúra Reuters.
Pred týždňom šéfka fínskej vlády rozbúrila verejnú mienku videom, ktoré ju zachytilo, ako divoko tancuje, a Marin potom kvôli nemu podstúpila test na drogy.

"Podľa môjho názoru je tá fotografia nevhodná. Ospravedlňujem sa za ňu. Takáto snímka sa fotiť nemala, ale inak sa na tom stretnutí nič mimoriadne nedialo," povedala novinárom tridsaťšesťročná Marin. Fotografia vznikla na júlovom večierku, kedy premiérka do svojho oficiálneho sídla po hudobnom festivale pozvala skupinu priateľov. "Dali sme si saunu, plávali a trávili spolu čas," dodala.

Odporúčame aj: Ženy zdieľajú videá ako sa zabávajú, aby vyjadrili podporu fínskej premiérke (VIDEO)

Fínska verejnosť je rozdelená v názore na to, či je vhodné, aby sa vrcholná politička vo svojom voľnom čase takýmto spôsobom zabávala. Časť ľudí ju podporuje a domnieva sa, že premiérka ukazuje, ako možno politickú kariéru skĺbiť so súkromným životom. Kritici naopak upozorňujú, že podobné súkromné ​​aktivity môžu Marin kompromitovať a vypovedajú o jej zlom úsudku.

Marin sa v decembri 2019 stala najmladšou úradujúcou šéfkou vlády na svete, vedie vládu s veľkým podielom žien vo vedení jednotlivých ministerstiev.