Print this page

Časť poslancov OĽANO kritizuje výroky Matoviča na adresu novinárov. Zverejnili vyhlásenie Ilustr. foto: Facebook OĽANO

Deviati poslanci OĽANO ešte pred hlasovaním v parlamente o dôvere ministrovi financií Igorovi Matovičovi, zverejnili stanovisko, v ktorom oznámili, že sa nezúčastnia hlasovania a zároveň odsúdili „rozvrat medzi politikmi demokratického tábora“.

V stanovisku reagujú aj na slová Igora Matoviča adresované novinárom. „Teraz nie je správna chvíľa, aby politici kládli na prvé miesto osobné záujmy a spory. Ani aby sa ich agresívna rétorika prenášala už aj na novinárov, ako to počujeme aj od Igora Matoviča. Nesúhlasíme s tým a ospravedlňujeme sa predovšetkým rodičom a pozostalým po zavraždenom novinárovi, Jánovi Kuciakovi, ako aj všetkým poctivým novinárom, ktorých sa oprávnene dotkli jeho výroky,“ píšu deviati poslanci OĽANO Kristián Čekovský, Róbert Halák, Monika Kozelová, Anna Mierna, Anna Remiášová, Jaromír Šíbl, Tomáš Šudík, Jarmila Vaňová a Vladimír Zajačik.
Minulý týždeň Matovič prirovnal prácu novinárov k práci žurnalistov v Hitlerovom Nemecku.

Podrobnosti: Matovič prirovnal prácu novinárov k práci žurnalistov v Hitlerovom Nemecku

"Sme presvedčení, že ak novinári politikov kritizujú, demokratickí politici majú reagovať argumentami  a nie démonizovaním novinárov. Novinári nie sú ohrozením, ale súčasťou demokracie, čo sa potvrdilo v každom z krízových momentov jej budovania na Slovensku: od nadobudnutia slobody až po tragickú vraždu novinára Jána Kuciaka. Bol obeťou zvrhlej politiky, podobne ako Martina Kušnírová alebo Róbert Remiáš. Tieto obete zaväzujú každého demokrata, aby nedával na prvé miesto osobný záujem. Iba tak môžeme náš unesený štát vrátiť občanom, ako sme to sľúbili vo voľbách 2020," píšu poslanci vo vyhlásení.