Print this page

Autor knihy Židokracia je obžalovaný, hrozí mu 8 rokov

Bývalý kandidát ĽSNS na poslanca Marián Magát je obžalovaný pre rozsiahlu a dlhodobo páchanú závažnú extrémistickú trestnú činnosť, za ktorú mu hrozí 8 rokov väzenia.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry dnes podal obžalobu na Špeciálnom trestnom súde v Pezinku na obvineného Mariana Magáta pre rozsiahlu a dlhodobo páchanú závažnú extrémistickú trestnú činnosť.
„Extrémistická trestná činnosť v danom prípade súvisí, aj s knižnou publikáciou obvineného, ktorá bola vydaná a publikovaná pod názvom "Židokracia", ako aj s jej rozširovaní,“ informuje Úrad.

Obžaloba bola v danom prípade podaná pre pokračujúci zločin rozširovania extrémistického materiálu, pokračujúci zločin výroby extrémistického materiálu, pokračujúci prečin popierania a schvaľovania holokaustu, zločinov politických režimov a zločinov proti ľudskosti, pokračujúci prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia, zločin založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd a pre prečin prechovávania extrémistického materiálu. 

V prípade uznania viny za túto trestnú činnosť mu hrozí trest odňatia slobody do výšky 8 rokov.

Magát v knihe "Židokracia" úplne otvorene popiera masové vraždenie Židov. Napríklad píše toto: "Vrba bol 30 .júna 1942 deportovaný z koncentračného tábora Majdanek, (kde bol internovaný zo zberného tábora v Novákoch, po pokuse ujsť zo Slovenska do Anglicka) do Osvienčimu. V Osvienčime strávil skoro dva roky – áno, dva roky bol šatený a živený vo vyhladzovacom (!) tábore, kým Nemci na fronte nemali ani kabáty..."

Toto zatiaľ beztrestne rozširuje neonacista, obdivovateľ Hitlera a popierač holokaustu, upozornil na knihu aj aktivity Magáta Ján Benčík, dnes poslanec parlamentu. "Magát tvrdí, že židovské kruhy riadia všetko dianie vo svete a všetky vlády v demokratických krajinách sú v ich područí. Holokaust, ktorý sa podľa Magáta nestal, je iba nástrojom židovskej propagandy k presadeniu ich záujmov a Hitler bol génius a mierotvorca. Hotovou knihou, ktorej vydanie dlhšiu dobu predtým avizoval, sa pochválil 21. decembra 2020. Má 564 strán a 855 poznámok s uvedením zdrojov pod čiarou," napísal Benčík.

Marián Magát bol v roku 2017 za nedovolené ozbrojovanie právoplatne odsúdený na tri roky podmienečne, v dôsledku čoho nemohol kandidovať na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja.

Začiatkom roka zadržala Magáta NAKA po skončení pojednávania na súde v Žiline a predviedla ho pred vyšetrovateľa, ako obvineného z extrémizmu v 36 skutkoch.

V marci tohto roka švajčiarska polícia na žiadosť slovenských kolegov vykonala domovú prehliadku v byte, kde mal Magát prihlásený pobyt. Počas prehliadky policajti zaistili väčšie množstvo extrémistických materiálov s nacistickou symbolikou, ako aj nelegálne držanú strelnú zbraň a väčšie množstvo nelegálne držaného streliva.