Print this page

Po Čechách niekto hromadne skupuje Reflex. Je o Babišovi

„Máme vážne obavy, či niekto, o kom v tom čísle píšeme kriticky, sa pokúša toto skúpiť a zamedziť tomu, aby sa dostalo k čitateľom. Vykúpenie nákladu nie je nič iné ako sprostá cenzúra," upozorňuje týždenník.

 

 

S pultov po Českej republike niekto hromadne skupuje vydanie Reflexu, ktorý dnes prináša zásadné informácie o pôvode majetku Andreja Babiša, pravdepodobne budúceho ministra financií.
Redakcia Reflexu je pobúrená, upozorňuje na to na webe.

"Kupujem každý štvrtok Reflex, ale dnes nebol v žiadnom z obchodov. Tak som volal žene, aby kúpila časopis v Havlíčkovom Brode, a tam taký nemajú. Tam prišiel ráno pán, inam zase pani, a skúpili všetky Reflexy," cituje Reflex svojho čitateľa.

„Určite existuje jeden subjekt, ktorý by bol rád, aby sa tie články z dnešného vydania nedostali medzi ľudí. A ten istý subjekt môže – lebo má peniaze - skupovať Reflex hoc aj celý rok, a ani si to na svojom konte nevšimne. Aby nedošlo k omylu - myslím samozrejme pána Babiša," napísal známy komentátor Reflexu Jiří X. Doležal. Ako píše ďalej skupovanie nákladu s kritickým obsahom, patrí k jednému zo základných mechanizmov obmedzovania slobody slova, ktoré môžu oligarchovia či veľké koncerny bez akejkoľvek prípravy kedykoľvek uplatniť.
Reflex patrí v Čechách medzi médiá, ktoré nemajú problém o Babišovi písať. Babiš totiž vlastní vydavateľstvo, ktoré kontroluje české Lidovky a Mladú frontu, ale aj sieť regionálnych týždenníkov 5+2 dny.

Na Slovensku vlastní Andrej Babiš vydavateľstvo Ecopress.

Aktualizácia: Reflex sa rozhodol celý článok Legenda o svatém Andrejovi. Reflex odhaluje zapomenuté informace o Babišově zbohatnutí zverejniť zadarmo na webe.