Print this page

Nicholsonovi vyjde ďalšia kniha - Džungľa Foto: Archív T.N.

Začiatkom budúceho roka má vyjsť Tomovi Nicholsonovi kniha s pracovným názvom Džungľa. Súčasná diskreditačná kampaň môže súvisieť s tým, čo v knihe píšem, povedal Tom Nicholson.

 

 

Po knihe Gorila vyjde Tomovi Nicholsonovi druhá kniha. V budúcom roku by sa na pultoch kníhkupectiev mala objaviť kniha o mafii, o vzťahoch, s dosahom na spoločnosť, s pracovným názvom Džungľa. „Bude o organizovanom zločine na Slovensku. Nielen o zločine na ulici, ale aj v štátnej správe, politike," povedal Nicholson pre Omédiách.com.

Knihy, ktoré doposiaľ vyšli o mafii na Slovensku, vychádzali zo správ v médiách. „Kniha bude postavená na osobných profiloch ľudí, s ktorými som sa stretával a o ktorých viem poskytnúť viac ako len už medializované správy," povedal Nicholson.

Materiál ku knihe chystá Nicholson už od roku 2008, keď podpísal zmluvu s vydavateľstvom Petit Press. Pôvodne sa mala dostať na pulty už pred Vianocami a názov mal byť Gauneri. "No z pochopiteľných právnych dôvodov som z toho opustil. Do toho prišla kniha Gorila, preto len teraz dokončujem túto knihu," dodal investigatívny novinár, ktorý je presvedčený, že aktuálna diskreditačná kampaň spojená s nahrávkami jeho telefonátov do istej mieri súvisí s tým, čo sa chystá v knihe písať.

Odporúčame aj: Nicholson: Tykám si minimálne s tromi ďalšími mafiánmi

Denník SME priniesol úryvok z jednej kapitoly:
Nech už bola skutočná povaha jeho vzťahu so Sýkorom akákoľvek, Fero svoju dráhu odštartoval v rôznych bratislavských kasínach. Podľa vlastných slov bol Fero akýmsi manažérom herne; jeho prácou bolo udržiavať pokoj medzi návštevníkmi, ktorých adrenalín divoko pulzoval podľa vyhratých či prehratých stávok.

No nie každý si spomína na jeho príspevok k rozvoju hráčskej kultúry tak šľachetne ako samotný Fero. „Bol to tučný, arogantný chlap," povedal muž v rokoch, ktorý si na Fera dobre pamätá z polovice deväťdesiatych rokov, keď sám pracoval ako vyhadzovač v kasíne Reduta oproti hotelu Carlton. „Sýkorovci mali v Redute pod palcom úžeru. Ako vyhadzovači sme zarábali zhruba 17 alebo 18 tisíc korún mesačne, z toho asi 60 percent pochádzalo z obslužného; mal som základný plat, ale kasíno nám vyplácalo bonusy podľa toho, koľko v danom mesiaci zarobilo."

„Okrem toho sme sýkorovcom slúžili ako spojky. Ak hráč prehral peniaze a chcel si požičať viac, kontaktoval nás a my sme urobili telefonát. Do desiatich minút mu priniesli peniaze, ktoré si hráč požičal za 20-percentný úrok a ktoré musel do troch dní vrátiť. Polovica úroku išla nám a druhá polovica sýkorovcom."

Podľa vyhadzovača zodpovedal Fero za prevádzku kasína. „My vyhadzovači sme pravidelne prichádzali po inštrukcie do hotela Kyjev, kde sa sýkorovci zdržiavali," hovorí. „Nepracovali sme len ako spojky pri sprostredkovaní pôžičiek, ale niekedy sme s nimi museli chodiť na výjazdy, keď sa vyskytli problémy, napríklad medzi Vietnamcami v skladoch na Trnavskej ulici." Pokračovanie.