Print this page

Patrik Tkáč z J&T kúpil české bulvárne vydavateľstvo

Patrik Tkáč spolu s českým podnikateľom Danielom Křetínským sa stali novými majiteľmi vydavateľstva, ktoré vydáva český bulvárny denník Blesk, časopis Aha! a ďalšie tituly. Doposiaľ to boli sesterské médiá k Novému Času.

 

 

Spoločnosť Ringier Axel Springer Media AG predala svoju českú dcérsku spoločnosť Ringier Axel Springer ČR a podiel v českej Prvej novinovej spoločnosti, ktorej hlavným predmetom činnosti je distribúcia tlače, podnikateľom Danielovi Křetínskému a Patrikovi Tkáčovi. Ohodnotenie spoločnosti je 170 mil eur, oznámila spoločnosť v tlačovej správe.

Predajom účasti v spoločnostiach činných predovšetkým v oblasti tlače v Českej republike sa spoločnosť Ringier Axel Springer Media AG ešte viac sústredí na ďalšie rozširovanie svojho obchodu v krajinách Poľsko , Srbsko a Slovensko.

„Týmto krokom sa môže Ringier Axel Springer Media AG ešte viac sústrediť na svoje aktivity na trhoch , na ktorých už zaujíma vedúce postavenie v digitálnej oblasti ," povedal Mark Dekan, CEO Ringier Axel Springer Media AG a poďakoval manažmentu a pracovníkom v Českej republike za spoluprácu.

"Sme hrdí a vďační za príležitosť prevziať zodpovednosť za toto veľké vydavateľstvo, v ktorého úspešnú budúcnosť pevne veríme. Sme si vedomí problémov, s ktorými sa tradičné tlačené noviny v súčasnosti stretávajú a tešíme sa na spoluprácu so súčasným manažérskym tímom vedenom Libuše Šmuclerovou, s ktorým chceme nájsť správne strategické riešenie," povedal Daniel Křetínský.

Ringier Axel Springer ČR pozostáva z novinových titulov Blesk, Aha! a Šport a ďalej časopisov Reflex, ABC, GEO, Blesk pre ženy, Blesk Hobby či Svet motorov.
Transakcia ešte podlieha schváleniu úradu pre hospodársku súťaž.

Patrik Tkáč je zakladateľom a členom predstavenstva J&T Finance Group. Televízia JOJ je cez osobu konateľa  Mac TV Petra Korbačku blízka J&T.