Print this page

Sagan je nahnevaný na niektorých novinárov, hlavne za ich titulky Foto: Archív P.S.

Známy cyklista potom, ako si v sobotu prebral ocenenie Cyklista roka, ostal prekvapený z niektorých článkov, ktoré o udalosti a o ňom informovali. Peter Sagan sa od niektorých mediálnych vyjadrení, hlavne titulkov dištancuje.

 

 

„Som nahnevaný a zároveň smutný z toho, čo všetko dokážu rozpitvať niektoré médiá, či novinári, ktorí píšu podobné veci a vyrábajú si svoje vymyslené titulky, vytrhávajú niečo z kontextu," hovorí Sagan v stanovisku, ktoré pre Omédiách.com poskytol jeho manažér a bývalý športový novinár Jozef Korbel.

Archív P.S.Sagan reaguje podľa jeho manažéra na články a titulky napríklad na čas.sk Sagan sa už nemôže pozerať na stav našej cyklistiky: Otvorená kritika a odchod zo Slovenska! , na športky.sk Sagan prekvapil tvrdou kritikou Slovenska: Športovec roka sa sťahuje do cudziny! a pluska.sk Sagan kritizuje pomery v našej cyklistike: Začnite už niečo robiť, upadá nám mládež!, od ktorých sa podľa vyjadrenia jeho manažéra dištancuje. Podobný titulok mal napríklad aj denník SME. Sagan sa sťahuje do Monaka, hovorí o úpadku cyklistiky u nás.

„Nikoho som nekritizoval, v žiadnom prípade nie slovenskú cyklistiku, alebo jej zväz. Vyslovil som sa, že dúfam, že cyklistika bude naďalej napredovať. A povedal som len, že mládež upadá a bol by som rád, keby s tým samotné Slovensko niečo robilo, aby bolo na štarte trebárs 150 mladých pretekárov, ako za mojich starých čias. Nič viac!"

Sagan hovoril o tom, že sa sťahuje zo Slovenska, no nie preto, že sa nemôže pozerať na stav slovenskej cyklistiky, ako naznačovali titulky. „Ohľadom mojej zmeny bydliska som uviedol, že posledné dva roky som býval zväčša na hoteloch a môj život ma akosi vyčerpával. Zvolil som si teda Monako ako základňu, kde budem v najbližšom období mimo pretekov fungovať."

Cyklista je presvedčený, že robí dobrú reklamu Slovensku a samotnej cyklistike. preto "zareagoval na zneváženie mena".

Myslel som si, že na konci roka, keď zavítam po dlhšom čase domov, sa budú médiá tešiť na stretnutie so mnou a písať veci, ktoré skutočne zaujímajú čitateľov, určite aj zaujímavosti ohľadom mňa. V žiadnom prípade som však nemyslel, že prekrútia moje slová do "senzachtivých" titulkov" povedal Sagan, a zároveň poprial "slušným médiám" veľa tvorivých a hlavne pravdivých tém a veľa zdravia.

Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale sa stal absolútnym víťazom ocenenia pre najlepšieho slovenského cyklistu.