Print this page

SME bude mať nálepku stop náckom

Denník SME bude mať v sobotu v novinách vloženú nálepku s kresbou Shootyho.

 

 

„Nalepte si názor," je názov akcie, s ktorou denník SME bude v sobotu 8. februára do denníka vkladať nálepku Shootyho, „ktorá sa extrémistom určite nebude páčiť," píše SME.

Na nálepke je znázornený zákaz a nafučaný holohlavý muž v čiernom oblečení s hákovým krížom a symbolmi, ktoré nosia neonacisti. Na nohách má kanady a v rukách bejzbalovú pálku.

„Nemáte radi násilie? Ste nespokojní, keď sa na Slovensku presadzujú hlúpi a netolerantní ľudia? Dajte svoj názor najavo vtipom," avizuje SME.

Denník tak dáva jasný postoj k nezmyselnému násiliu v Nitre, keď mladých ľudí pred klubom Mariatchi napadli neonacisti. Podobný postoj zaujali aj mnohé slovenské festivaly a občianske združenia a jednotlivci, ktorí na podporu klubu a ako prejav odsúdenia násilia organizujú v nitrianskom klube akcie.

Odporúčame aj: Festivaly sa spájajú na podoru napadnutého klubu 

Koncom januára bola spustená aj Petícia občanov STOP NÁSILIU NA SLOVENSKU - za odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka, prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara a riaditeľa Policajného zboru v Nitre Miroslava Michalčíka.