Print this page

Berlusconi založil časopis Môj pápež

Il mio Papa, je názov nového týždenníka, ktorý je venovaný len pápežovi Františkovi.

 


Novinku na trhu ohlásilo talianske vydavateľstvo Mondadori, ktoré vlastní Silvio Berlusconi.

 

„Základnou ideou časopisu je, aby sa šírili názory a činy pápeža Františka. Aby sa tak obnovil záujem o etické, náboženské a morálne otázky," povedal podľa tlačovej správy šéfredaktor Aldo Vitali. „Pápež je mimoriadna osobnosť, ktorej posolstvá vďaka jeho empatii, sile, odvahe a jednoduchosti si získavajú priazeň všetkých, nie len veriacich, ale aj neveriacich," dodal.

Časopis sa prvýkrát v stánkoch objavil dnes (5. marca) a vychádzať bude pravidelne vždy v stredu.

Obsah časopisu budú tvoriť informácie o výrokoch, činoch hlavy katolíckej cirkvi. Osobitnú pozornosť chce venovať zmenám, ktoré charakterizujú pontifikát pápeža Františka.

Časopis chce pritiahnuť pozornosť čitateľov vkladaním plagátu pápeža, DVD, karikatúrou, ale aj TV programom.
Štartovacia cena časopisu je 50 centov.

Vydavateľstvo Mondadori patrí do mediálneho impéria bývalého predsedu talianskej vlády Silvia Berlusconiho.Vydavateľstvo vedie jeho dcéra Marina.

Berlusconi je považovaný za druhého najbohatšieho muža v Taliansku. Vlastné veľké mediálne impérium: okrem niekoľkých novín, najmä o spoločnosť Mediaset, prevádzkujúcu viac ako desiatku talianskych televíznych kanálov. Má 80 percentný podiel v televíznej spoločnosti Endemol. V minulosti bol obviňovaný z toho, že vďaka médiám ovplyvňuje verejnú mienku vo svoj prospech.

Berlusconi stál viac ako dvadsaťkrát pred súdom kvôli rozličným obvineniam, okrem iného za spolčenia s mafiou, falšovanie účtovníctva, spreneveru , daňové podvody a detskú prostitúciu. Detskej prostitúcie sa týkala afére, kedy mal vzťah s neplnoletou marockou speváčkou Ruby Rubacuori " Odsúdený bol celkom trikrát, do väzenia nikdy nenastúpil.