Print this page

Viac ako stovka známych osobností verejnou výzvou podporuje Kisku Foto: tyzden

Pod výzvou je podpísaných okolo 140 známych osobností, medzi ktorými je sú aj novinári, analytici, hudobníci, herci, lekári, vedci a ďalší.

 

 

„My, signatári výzvy „Ide o nás všetkých", sme presvedčení, že je pre prospech občanov a v záujme Slovenskej republiky, aby sa všetka moc v štáte nesústreďovala v rukách jednej osoby a jednej politickej strany. Preto vyjadrujeme svoju podporu v druhom kole prezidentských volieb 29. marca 2014 Andrejovi Kiskovi," píše sa vo výzve, ktorú zverejnil šéfredaktor .týždňa Štefan Hríb a pod ktorou je podpísaných viacero osobností spoločenského a kultúrneho života. Medzi ktorými je aj viacero známych mien z médií.

Spolu so Štefanom Hríbom aj fotograf Andrej Bán, fyzik Martin Mojžiš, reportér Eugen Korda, ktorí sú z .týždňa Alexander Balogh, redaktor a kultúrny publicista denníka SME, novinárka Vanda Tuchyňová, publicista Michal Hvorecký. A mnoho ďalších osobností: napríklad Michal Kaščák, hudobník a promotér; Tomáš Janovic, aforista; Fedor Gál, sociológ; Miroslav Cipár, výtvarník; Lucia Piussi, hudobníčka, prozaička, publicistka; Pavel Vilikovský, spisovateľ a publicista; Dušan Hanák, režisér; Peter Lipa, hudobník; Milena Prekopová, ekonómka; Anton Heretik, psychológ; Martin Bútora, sociológ a spisovateľ; Zorka Bútorová, sociologička; Péter Hunčík, spisovateľ, publicista; Robert Roth, herec; Richard Stanke a mnohí ďalší.

Viac: Text výzvy Ide o nás všetkých aj so zoznamom signatárov

Štefan Hríb, ktorý pravidelne pred voľbami zverejňuje koho a prečo bude voliť, už pred prvým kolom volieb podporil Andreja Kisku, spolu s časopisom .týždeň to urobil aj pred druhým kolom volieb, keď na titulke .týždna vyzval k voľbe Kisku.

Odporúčame aj: Za Fica sa postavili niektorí novinári