Print this page

Penta oznámila meno šéfa jej médií Foto: Ringier A.S.

Peter Mertus sa stáva šéfom News and Media Holding, novej spoločnosti, ktorá bude riadiť aj mediálne investície Penty.

 

 

Penta oznámila zmenu na Twitteri. Potvrdili sa tak informácie, ktoré priniesol web Omédiách.com v októbri.

Spoločnosti News and Media Holding bude strategicky riadiť aj mediálne centrá 7 PLUS, Trend Holding a Centrum Holdings. "Hlavnou úlohou Petra Mertusa bude vybudovať holdingový manažérsky tím a v nasledujúcich mesiacoch pripraviť dlhodobú stratégiu jednotlivých mediálnych centier a ich mediálnych produktov. Zároveň sa bude Peter Mertus, v spolupráci s investičnou skupinou Penta, podieľať aj na príprave a následnom riadení ďalších potenciálnych mediálnych aktivít," povedal pre Omédiách.com hovorca Penty Martin Danko.

Peter Mertus Pôsobil 14 rokov ako generálny riaditeľ Ringier Axel Springer Slovakia a paralelne v rokoch 2006 až 2010 pôsobil ako člen predstavenstva Ringier AG so sídlom v Švajčiarsku. V októbri vydavateľstvo oznámilo, že z vydavateľstva k decembru odchádza.

Odporúčame aj: Mertus v Ringieri skončil. Vydavateľstvo Nového Času má nové vedenie

Finančná skupina Penta na jeseň získala kontrolu nad vydavateľstvom Trend Holding, Spoločnosťou 7 Plus, ktorá vydáva okrem iného denník Plus Jeden Deň a týždenník Plus 7 dní, a 45 percentný podiel vo vydavateľstve Petit Presse. Vyhliadnuté má ďalšie mediálne akvizície na Slovensku, ale aj v Českej republike a v Poľsku.

Spoločnosť News and Media Holding, a.s. bola založená v decembri 2014 a jej 100% vlastníkom je holandská spoločnosť V3 Media Holdings BV. "Jej financujúcim investorom a strategickým poradcom je investičná skupina Penta," povedal Danko.