Print this page

Na uvoľnené pozície v Sme sa hlásia stovky ľudí Foto: Sme

Mnohí predpovedali, že väčšina odchádzajúcich redaktorov SME výpovede stiahne. Nestalo sa tak. 

 

 

Po odchode veľkej časti redakcie, denník Sme vypísal konkurz na obsadenie viacerých pozícií v redakcii.

Cez konkurz hľadá redakcia redaktorov a online editorov domáceho, zahraničného, športového, regionálneho, kultúrneho spravodajstva. Ukončenie konkurzu je naplánované na konci decembra s termínom nástupu „ihneď."

Za necelý týždeň na osem uvoľnených pozícií reagovalo okolo 400 záujemcov. „Sme príjemne prekvapení veľkým záujmom o prácu v našich novinách. Potešilo nás, že okrem životopisov prichádzajú aj povzbudzujúce e-maily, za ktoré ďakujeme," povedala nová šéfredaktorka denníka Sme Beáta Balogová.

Pôvodne bola v ponuke aj pozícia šéfa domáceho oddelenia, redakcia ju z ponuky stiahla, podľa Fulmeka to bola len formálna chyba. „Vedúce funkcie v denníku Sme nebude vedenie redakcie obsadzovať prostredníctvom inzerovania týchto pracovných pozícii, ale priamym oslovením," povedal pre Omédiách.com šéf vydavateľstva Alexej Fulmek.

Po informácii, že Penta vstúpi do Petit Pressu viac ako 50 ľudí z redakcie Sme ohlásilo, že dá výpoveď. Aktuálne z redakcie už odišlo 12 ľudí a ďalších 35 odíde v najbližších týždňoch. Spolu 47 ľudí.
Bývalé vedenie denníka pripravuje s časťou z nich nové médium Projekt N, ktorý bude tvoriť web a prípadne aj denník alebo týždenník, v závislosti od získaných prostriedkov. ďalšia časť redaktorov spúšťa web Ženy v meste a Šport.inak.

Vedenie novín plánuje vybudovať aj sieť externých spolupracovníkov. Na externej báze bude s vydavateľstvom spolupracovať Tom Nicholson. Do redakcie od 15. decembra nastupuje ako zástupca šéfredaktora Petr Šabata, bude zodpovedný za domáce spravodajstvo a komentáre.

Prostredníctvom spoločnosti Namav Ivana Sámela a Igora Grošafta získala Penta vo vydavateľstve Petit Press 50 percentný podiel. V novembri ustúpila Penta do minority (má 45% podiel) a manažérsku kontrolu nad spoločnosťou má majoritný akcionár Prvá slovenská investičná skupina.