Print this page

Shootyho v Sme nahradia štyria karikatúristi Sme.sk

V denníku Sme už pribudli aj noví píšuci redaktori.

 


„Denník SME nebude mať jedného karikaturistu - kresby tu budú uverejňovať štyria autori, pribudne aj fotografia s komentárom," oznámila samotná redakcia.
V prvom vydaní vyšla karikatúra Mikulášovi Sliackému, ktorý donedávna kreslil pre Nový Čas Sliackeho kameňák.

 

Do pondelkového vydania sa po rokoch vracia dlhoročný autor karikatúr Sme Fedor Vico.

Každú stredu bude na názorovej strane kresba Ladislava Laurinčíka (Mandor), ktorý nakreslil karikatúru na titulku vo vianočnom a silvestrovskom vydaní. Štvrtok bude patriť Robertovi Vanekovi a piatok Sliackemu.

Sobotné vydanie bude mať druhú názorovú stranu zostavenú zo svetových karikatúr, jednu vždy vyberie redakcia aj do utorkového vydania. Na prvej názorovej strane v sobotu bude fotografia s komentárom Roberta Zavarského, ktorý už v minulosti pre Sme písal.

V Sme už pribudli už aj prví noví autori.

Odporúčame aj: Na uvoľnené pozície v Sme sa hlásia stovky ľudí

Do Sme sa vrátil Dušan Taragel, prichádza spisovateľ a komentátor v minulosti v Novom Čase, Národnej Obrode a Pravde Márius Kopcsay, ktorý bude písať komentáre. Prvé články už vyšli aj Tomovi Nicholsonovi. Z Plus Jeden Deň prišla Iris Kopcsayová.
Šéfredaktorkou je Beata Balogová a k novým zástupcom šéfredaktora Petrovi Šabatovi a Tomášovi Prokopčákovi pribudla Svetlana Kolesárová, ktorá bola v minulosti zástupkyňa šéfredaktora.

„Spolu nás opustí 42 - 47 ľudí (s piatimi ešte hovoríme o inom druhu spolupráce) zo 104 ľudí. Polovicu ľudí nahrádzame v týchto dňoch. Cca 10 - 15 ľudí nenahradíme vôbec. A cca 10 – 15 ľudí ešte budeme brať v priebehu januára a februára," povedal pre Omédiách.com riaditeľ vydavateľstva Alexej Fulmek.

Projekt N, ktorý založilo bývalé vedenie denníka Sme, avizuje, že redakcia začne naplno fungovať 5. januára.