Print this page

Denník N začne onedlho vychádzať na papieri Foto: Projekt N

Denník N začína posielať prístupové heslá. Tlačiť bude pravdepodobne v Kmotríkovej tlačiarni.

 

 

Tlačený denník začne vychádzať 30. januára 2015. Bude vychádzať každý pracovný deň. „V pondelok až štvrtok bude mať denník 8+8 strán. Prvá sekcia bude spravodajská, v druhej sekcii bude publicistika, kultúra, šport," povedal pre Omédiách.com Lukáš Fila, šéf vydavateľstva N Press. Piatkové číslo bude mat 24 strán, pričom časť z neho bude klasické víkendové čítanie.

Na otázku, v čom budú noviny iné, Fila povedal: „Našim cieľom je robiť najlepšiu serióznu žurnalistiku na Slovensku a vybudovať silnú značku nezávislú od oligarchov."
Denník by mala tlačiť tlačiareň Ivana Kmotríka Versus. „Doťahujeme rokovania s Versusom, takže ak sa nestane nič mimoriadne, budeme tlačiť tam," povedal Fila.

Aktuálne vychádza Denník N len na webe. Zatiaľ sú odomknuté všetky články. Od polovice januára budú niektoré texty dostupné len pre predplatiteľov. Denník nebude spoplatnený cez systém Piano. „Konečný pomer bezplatných a platených textov ešte nepoznáme, bude výsledkom testov, ktoré potrvajú niekoľko mesiacov," informuje Projekt N.

Budúci týždeň budú predplatiteľom posielať prístupové údaje.

K dnešnému dňu má Denník N 4200 predplatiteľov.

Denník N začal vychádzať na webe zo 4. na 5. januára. Prvé tri dni mal podľa údajov Google Analytics, ktoré poskytol Radoslav Augustín z Denníka N, 116 tisíc unikátnych čitateľov a 690 tisíc zobrazení stránky, z toho mobily a tablety sú 35 percent prístupov.

Denník N založilo bývalé vedenie denníka Sme po tom, ako finančná skupina Penta vstúpila do vydavateľstva Petit Press.
Redakcia má 45 členov, tu je ich zoznam.

Za Denníkom N je spoločnosť N Press, konateľmi sú Lukáš Fila a Tomáš Bella.