Print this page

Úrad vlády: Sme opäť zavádza Foto: Úrad vlády

Problémom je pre úrad veta, kde sa píše, že Robert Fico uvažuje o účasti na oslavách v Moskve.

 

 

Úrad vlády sa dnes ohradil voči článku denníka Sme o možnej účasti R. Fica na oslavách konca II. svetovej vojny v Moskve.

V článku s názvom "Fica chce Putin v Moskve" (titulok redakcia neskôr zmenila), v ktorom Sme píše o účasti predstaviteľov SR na oslavách konca II. svetovej vojny v Moskve, denník v súvislosti s Robertom Ficom napísal: Hovorkyňa premiéra Beatrice Szabóová pripustila, že o tom uvažuje. "Ešte sa o tom definitívne nerozhodlo," povedala pre HNonline.sk.

Úrad vlády sa ohradil. „Denník Sme hrubo dezinterpretoval a prekrútil vyjadrenie hovorkyne predsedu vlády SR... Táto informácia a formulácia je účelovou dezinterpretáciou, či až výmyslom, pretože presné stanovisko, ktoré hovorkyňa premiéra poskytla aj redakcii Hospodárskych novín - o čom samozrejme existuje dôkaz - znel nasledovne: Zatiaľ sa o účasti predstaviteľov Slovenskej republiky na oslavách v Moskve nerozhodlo. Vzhľadom na to, že ide o zjavné prekrútenie a posunutie významu stanoviska hovorkyne premiéra do inej, denníkom zjavne želanej podoby, žiadame denník o opravu tohto nepravdivého tvrdenia," píše Úrad vlády.

Premiér Fico už dlhšie odmieta poskytnúť rozhovor pre denník Sme a odpovedať na jeho otázky.

Požiadali sme o reakciu šéfredaktorku Sme Beatu Balogovú.