Print this page

Banášová by rada opäť podporila Zem a Vek. Lebo máme diktatúru Foto: Nova

 Moderátorka je ku konšipračnému časopisu Zem a Vek stále bližšie.

 

 

Pred niekoľkými týždňami bola Adela Banášová na zadnej strane časopisu Zem a Vek a šéfredaktor časopisu Tibor Rostás sa vtedy pochválil, že Banášová je "Zem a Vek pozitívna". Moderátorka to vtedy pre Omédiách.com komentovala slovami, že keď môže byť na titulke .týždňa, prečo by nemohla byť na titulke Zem a Vek.

Viac: Banášová: Mohla som byť na titulke .týždňa, môžem byť aj na zadnej strane Zem a Vek

Aj keď ho cielene nečíta, podporila by ho určite opäť, lebo sa jej nepáči, ako ho niekoľkí bratislavskí intelektuáli kritizujú. „Určite áno. Je to časopis, ktorý sa nebojí v dnešnej diktatúre, ktorá síce nezatvára ľudí, ale vytvára takú demagógiu medzi nami, že nemáme ani slobodu povedať – hej, celkom zaujímavý časopis, prečo si to pre zmenu neprečítať," povedala Banášová v aktuálnom rozhovore pre Ženy v meste.

"Ja ich ani cielene nečítam, ale po vlne odporu niekoľkých bratislavských intelektuálov som si uvedomila, v akej neslobode žijeme. Mám známych, ktorí Zem a Vek ani len nevezmú do rúk!!! Nikdy to nečítali a takto sa vyjadrujú. To je už aký brainwash? Iný pohľad na vec takto desí? Čo sme v socíku??" rozčúlila sa v rozhovore moderátorka a pokračovala. "Takže suma sumárum – Voltaire povedal: To, kto ti vládne, zistíš podľa toho, koho nesmieš kritizovať. Oni presne tých kritizujú. A to sa nebavíme o strane Smer. Takže nie sú pohodlní. Ale sú aj tak pre mňa pocitovo trochu temní. Takže nečítam už vlastne nič, lebo ma to len emočne vťahuje. Zastávam však názor, že majú legitímne právo prinášať iný pohľad na vec a už len pre zachovanie slobody by som sa na zadnú stranu znova vyjadrila," dodala Banášová, ktorá si každoročne odnáša sošku Osobnosť televíznej obrazovky.

Odporúčame aj: Zem a Vek prišiel v Panta Rhei o lukratívne miesto

Pre Zem a Vek prispieva aj otec moderátorky bývalý politik publicista Jozef Banáš.