.týždeň má nový web, buduje štúdio a ruší blogy

.týždeň má nový web, buduje štúdio a ruší blogy Foto: .týždeň

Časopis týždeň, po miernej personálnej búrke robí zmeny v redakcii aj na webe.

 

.týždeň má nový web. Zverejnil ho cez víkend. Web pre .týždeň pripravoval Fero Múčka, bývalý redaktor Trendu a Sme, a Iva Mrvová. "Doteraz bol web .týždňa doplnkom nášho tlačeného vydania. Papierový časopis ostáva našou srdcovkou. Ale odteraz je ňou aj náš web... Fero Múčka pred rokom prijal výzvu nového webu a prizval k nej aj Ivu Mrvovú," napísal šéfredaktor Štefan Hríb.

"Našou snahou bude napodobniť úspech tlačeného .týždňa... Oproti nášmu starému webu je odteraz všetko nové. A nehovorím len o veľkorysej grafike, ktorú sme hľadali s Robom Cserem. Inak je postavené spracovanie kľúčových tém, inak budeme využívať bohatstvo papierového vydania, inak budeme pracovať s kvalitnými fotografiami, inak budeme reagovať na dôležité udalosti," píše Hríb.

 

V týchto dňoch vydavateľstvo v priestoroch redakcie dobudovalo vlastné televízne štúdio. V štúdiu sa bude natáčať väčšina dielov relácie Pod Lampou a budú sa v nej vyrábať aj iné TV formáty, ale aj redakčné rozhovory, videoblogy. "Robíme to kvôli divákom. Stále viac pozerajú videá a menej čítajú," povedala Frederika Homolková, riaditeľka vydavateľstva W Press. Koncom minulého roka sa vedenie RTVS nedohodlo s vydavateľstvom na ďalšom pokračovaní vysielania na obrazovke RTVS Lampu tak natáča redakcia vo vlastnej réžii, aj s ňou putuje a vysiela ju na webe a v TV Noe.  " Toto štúdio sme mohli vybudovať aj vďaka finančnej podpore našich čitateľov a divákov," píše redakcia.

 

Odporúčame aj: Hríb k odchodu redaktorov.týždňa: Chcú si vytvoriť imidž jediných konzervatívcov na svete

Mário Homolka vysvetľuje redaktorom, ako využívať televízne štúdio.  (Reprofoto video .týždňa)

S novým webom redakcia nevytvorila priestor pre blogy. „O niekoľko dní spúšťame úplne novú stránku .týždňa. Pri jej navrhovaní sme sa rozhodli nateraz nepokračovať v poskytovaní priestoru pre blogy. Plánujeme ho obnoviť v budúcnosti, v novom dizajne a užívateľskom prostredí a s novým konceptom. Dovtedy blogy na stránke tyzden.sk nebudú dostupné," napísala redakcia na svojom webe minulý týždeň. Pričom upozornila doterajších blogerov, aby si vlastné texty zálohovali.