Print this page

Sme.sk mení vzhľad. Pozrite sa ako

Web Sme.sk redizajnuje. Nie celý web naraz, zmeny prichádzajú postupne. „Cieľom je, aby sa všetko zobrazovalo rýchlejšie, lepšie a krajšie a aby do popredia vystúpilo to najdôležitejšie – obsah," píše sme.sk.

 

 

Dnes redakcia spustila redizajn sekcií Tech, Kultúra a Rómovia a pod túto vizuálnu podobu v najbližších mesiacoch prejde celá spravodajská časť webu SME.sk.

 

Medzi prvými redakcia zmenila dizajn článkov aj podstránok Tech, Kultúra a Rómovia. „Vidíte na nich podobu, ktorú budeme prenášať aj na ostatné sekcie SME.sk. Už v najbližších týždňoch pod nový dizajn prejde podstránka Ekonomika a pred koncom roka aj správy z domáceho a zahraničného spravodajstva."

Vizuálne výrazný priestor vytvorila redakcia pre články označené ako prémiový obsah na stránke plus.sme.sk.

 

Všetky sekcie pod novým dizajnom budú responzívne.

 

Texty sú vzdušnejšie, väčší priestor majú fotografie, hlavne na stráne s prémiovým obsahom, a čitateľ si ľahšie prispôsobí veľkosť písma. Font písma sa ujednotil – rovnaký bude v novinách aj na webe. „Na prvý pohľad najvýznamnejšou zmenou môže byť aj rýchlejšie načítavanie článkov, ktoré sme zoptimalizovali tak, aby sa užívateľom sťahovalo menej dát," píše sme.sk

 

Na jeseň sme.sk spustilo tabletové aplikácie pre iPady a mobilné zariadenia s operačným systémom Windows mobile. Videá na TV SME je možné pozerať v novom videoprehrávači založenom na štandarde HTML 5.

V priebehu najbližších mesiacov príde zmena aj na titulke, avizuje redakcia.