Print this page

Fico sa posťažoval na médiá, že si nevšimli jeho telefonát Foto: government.ru

K aktuálnej kauze okolo účtu ministra vnútra Roberta Kaliňáka premiér veľmi zhovorčivý nie je. Otázkam novinárov sa po brífingu koaličnej rady vyhol.

 

 

Bol by však veľmi rád, ak by médiá informovali o jeho iných aktivitách. Napríklad o jeho rozhovore s Vladimírom Putinom.

„Keďže médiá, vrátane verejnoprávnych, sa príliš nezaujímajú o našu prácu (správa o tomto rozhovore je na medzinárodných serveroch už niekoľko hodín), tak Vás aspoň takto chcem informovať, že som mal dnes dlhý rozhovor s ruským prezidentom V. Putinom," posťažoval sa Fico na facebooku.

Dôvodom rozhovoru bolo podľa jeho slov nadchádzajúce predsedníctvo SR v Rade EÚ, v rámci ktorého bude slovenská vláda vplývať aj na charakter vzťahov medzi EÚ a Ruskou federáciou.

„Ruská federácia je pre Slovensko dôležitý ekonomický partner, osobitne v oblasti energii. Slovenská vláda má záujem o vyvážené a korektné vzťahy. Samozrejme, že sme sa dotkli aj zajtrajšieho futbalového stretnutia. Vidím, že v RF žijú rovnako futbalom ako my," napísal Fico.

Médiá pritom nemali odkiaľ vedieť, že premiér telefonoval s Putinom. Bežne Úrad vlády informuje médiá tlačovou správou o programe premiéra, stretnutiach. O telefonáte s Putinom nešla do médií žiadna tlačová správa. Zmienka nie je ani medzi aktualitách na stránke Úradu vlády.

O telefonáte informovali na Slovensku rôzne proruské pochybné weby, ktoré sa odvolávali na ruskú tlačovú agentúru.