Print this page

Na kritiku vážne chorej Jany reaguje sám predseda vlády Robert Fico. Dokáže jej pomôcť v ťažkej životnej situácii?

Plnenie tajných snov na Markíze pokračuje. Obľúbená šou Modré z neba s moderátorom Vilom Rozborilom ponúkne v stredu 3. apríla 2013 o 20:20 ďalšiu trojicu dojímavých príbehov.

Prvé aprílové vydanie sa začne príbehom statočného otca Ľuboša, ktorý sa už viac ako tri roky sám stará o svoje deti - sedemročného Jakuba a štvorročnú Lucku. Matka detí ich opustila a Ľuboš sa stal otcom na plný úväzok. Jakubko trpí ochorením DMO, je odkázaný na pravidelné cvičenie, rehabilitácie, treba mu venovať zvýšenú pozornosť. Ľuboš sníva o väčšom byte, kde by bol priestor na cvičenie so synom, ako aj o možnosti pracovať, hoci v skrátenom pracovnom čase. Modré z neba sa rozhodlo splniť tieto sny.

Divákov chytí za srdce aj emotívny príbeh o Natálke, ktorá od jedenástich rokov trpí mentálnou anorexiou. Vyhladovala sa na hmotnosť iba 22 kilogramov a doslova jej išlo o život. Okrem diagnózy však túto rodinu postihlo ďalšie trápenie. Sociálne úrady totiž usúdili, že Natália je týraná vlastnou mamou a musí byť umiestnená v krízovom centre. Našťastie, zvrat v príbehu nastal vďaka TV Markíza, ktorá o Natálke odvysielala reportáž. Štrnásťročné dievča ostalo u svojej mamy a napísalo do Modrého z neba s jediným cieľom: poďakovať, ospravedlniť sa a povedať jej, že je najlepšou mamou na svete.

Modré z neba zavŕši pokračovanie príbehu onkologickej pacientky Jany, ktorá bola odhodlaná ísť pred Úrad vlády SR a žiadať premiéra Roberta Fica, nech jej ukáže, ako má dôstojne vyžiť zo svojho biedneho invalidného dôchodku. Úrad vlády SR však zareagoval veľmi promptne. Janu si premiér pozval do svojej kancelárie a následne prišiel aj do štúdia Modrého z neba...