Print this page

Prekvapenia sú príjemným korením života, preto aj naši pivovarníci jedno také pripravili pre všetkých fanúšikov dobrého piva.

 

Novinka Corgoň Rekord 12% je pivo plnej, výrazne horkej a intenzívne chmeľovej chuti, ktorého korene vychádzajú z viac ako 100-ročnej nitrianskej pivovarníckej tradície. Okrem potešenia z jedinečnej chuti, vám prinášame aj kus dávnej histórie.

Pri výrobe novinky Corgoň Rekord 12% sa naši pivovarníci inšpirovali pivom s rovnomenným názvom z roku 1920. Nový Rekord je typický svojou svetlo-jantárovou farbou a plnšou chuťou. Za svoju nezameniteľnú chuť vďačí vyššiemu podielu neprekvasených cukrov, pričom si zachováva typickú horkosť Corgoňa v dôsledku pridaniu väčšieho množstva chmeľu. Výsledkom je pivo s intenzívnou arómou a chuťou, ktorá neomylne cieli najmä na mužských zákazníkov – chlapov vyznávajúcich poriadnu horkosť.

„Corgoň je pivom, ktoré má vďaka typickej horkosti svojich verných zákazníkov. Pri vývoji nového piva Corgoň Rekord 12% sme mysleli práve na nich, no veríme, že k nám privedie aj nových fanúšikov. Podobne ako pri klasickom Corgoni, aj v Rekorde je použitý pre značku typický chmeľ Aurora, slad a voda z artézskych studní,“ uviedol Peter Nikodem, brand manažér značky Corgoň.

Názov: Corgoň Rekord 12%
Obsah alkoholu: 4,5 %
Horkosť: 39 EBU
Farba: 15 EBC
Zloženie: slad, chmeľ, voda z artézskych studní

Novinka Corgoň Rekord 12% bude dostupná od polovice mája v Horeca segmente v čapovanej verzii. Zároveň v portfóliu zostáva aj obľúbený Corgoň 12% v čapovanej aj fľašovej verzii.

Z histórie
Predchodca aktuálnej novinky Corgoň Rekord z roku 1920 by o dva roky oslávil storočnicu. Korene piva Corgoň siahajú až do roku 1896, keď sa začalo v nitrianskom pivovare variť pivo. Svoje súčasné meno Corgoň získalo toto obľúbené pivo v roku 1989 podľa legendy o nitrianskom silákovi Jurajovi Corgoňovi, ktorý údajne zachránil mesto pred vpádom Turkov.