Print this page

„Kočner riadil generálneho prokurátora, zločinecká skupina “takáčovcov” riadila špeciálneho prokurátora.

 

Obaja prokurátori boli kedysi zvolení v tajnej voľbe poslancami Národnej rady SR,“ tvrdí podpredseda Národnej rady SR Gábor Grendel. „Aj preto meníme voľbu na verejnú. Aj preto otvárame generálnu a špeciálnu prokuratúru pre neprokurátorov. Mafia patrí do väzenia, nie na prokuratúru,“ dodal.

Špeciálny prokurátor je zo svojej funkcie určený na boj proti najzávažnejším formám kriminality, v skutočnosti existujú vážne podozrenia, že práve on ich pomáhal zakrývať. V 62 prípadoch, ktoré dozoroval, podal obžalobu v jedinom prípade; odmietol trestne stíhať aj dnes už odsúdeného daňového podvodníka Ladislava Bašternáka; v roku 2017 sa snažil vysvetliť to, odkiaľ vzal 204-tisíc eur, ktoré si v hotovosti vložil na svoj účet v Slovenskej sporiteľni. A výpočet podozrení týmto zďaleka nekončí.

Ako povedal predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš: „Zúfalý stav prokuratúry je v prvom rade vizitkou vlád Fica a Pellegriniho, ktorí si "právny štát" premenili na svoj obraz. Ako sme v hnutí OĽANO sľúbili, rozviazali sme ruky polícii, ktorá môže slobodne a bez politických zásahov robiť svoju robotu. Časy, kedy skorumpovaní politici a rôzni gangstri požívali ochranu štátnych orgánov, tak definitívne skončili“.