Print this page

Igor Matovič je dnes najväčším slovenským konšpirátorom. Už niekoľko dní šíri bludy, v ktorých akísi záhadní "oni" na najvyšších miestach štátu vyvolali jeho odchod z kresla a zároveň spôsobili zásadné komplikácie vakcíne Sputnik.

Expremiér je zároveň zbabelý odpovedať na opravené otázky médií a občanov, kto mu dáva mandát na kroky, ktoré absolútne svojvoľne podniká. Porušuje pri tom všetky svoje kompetencie a nesmierne nebezpečným spôsobom sa zahráva s bezpečnosťou a zahranično-politickým renomé Slovenska. V priamom prenose vidíme porušovanie všetkých sľubov o zodpovednom a otvorenom vládnutí, ktoré dal Matovič ľuďom pred voľbami.

HLAS - sociálna demokracia vyzýva premiéra Eduarda Hegera, aby zastavil toto nebezpečné konanie svojho ministra a aby si od neho vyžiadal všetky informácie o ceste do Moskvy i Budapešti. Vyzývame aj ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka na jasné stanovisko k skutočnosti, že zahraničná politika Slovenskej republiky sa proti všetkým pravidlám, zákonom a zvyklostiam ocitla v rukách človeka, ktorý musel po roku opustiť úrad predsedu vlády pre svoje totálne zlyhanie a ktorému nedôveruje 82 percent ľudí na Slovensku. Je absolútne neprijateľné, aby Igor Matovič pokračoval vo svojich svojvoľných krokoch v zahraničnej politike a odmietal o nich informovať tak najvyšších ústavných činiteľov, ako aj slovenskú verejnosť.