Print this page

Hnutie OĽANO vyjadruje úprimnú ľútosť nad smrťou gréckeho novinára Jorgosa Karaivaza a zároveň odsudzuje jeho chladnokrvnú vraždu.

„Aj keď je vyšetrovanie prípadu ešte len na úplnom začiatku, podľa dostupných informácií sa novinárovi mali práve kvôli jeho práci vyhrážať. V normálnej demokratickej spoločnosti je sloboda médií a prejavu samozrejmosťou. Vyhrážania, snahy o umlčanie a beštiálne vraždy novinárov sú absolútne neprípustné a sú za všetkými čiarami. Ostro odsudzujem tento ohavný čin a verím, že páchatelia budú čoskoro odhalení a spravodlivo potrestaní,“ uviedol predseda výboru NR SR pre kultúru a médiá Kristián Čekovský.

Podrobnosti: V Grécku zastrelili známeho investigatívneho novinára (VIDEO)

„Korupcia, túžba po moci a peniazoch sú príčinou takýchto odporných činov. Keď si Ján Kuciak dovolil nahlas poukazovať na špinavé kšefty mafiánov prepojených na najmocnejších predstaviteľov štátu, kruto za to zaplatil. Dnes sa stal obeťou novinár z Grécka, ktorý takisto upozorňoval na kriminálne kauzy. Takéto tragické prípady sa už viac nemôžu opakovať, preto ani my nepoľavíme v našom boji za Slovensko bez korupčníkov a zlodejov,“ dodal predseda poslaneckého klubu Michal Šipoš.