Print this page

Predseda HLASu Peter Pellegrini vyzýva lídrov vládnej koalície, aby ich poslanci otvorili mimoriadnu schôdzu parlamentu k utajenému stretnutiu najmocnejších osôb štátu v SIS.

 

„Sľubovaná očista verejného života sa zvrhla v zneužívanie orgánov činných v trestnom konaní na politickú a osobnú pomstu. Stretnutie v SIS ukazuje, že ovplyvňovanie takzvaných kajúcnikov prerástlo vládnej koalícii cez hlavu. Parlament musí v primeranom režime dostať od premiéra Hegera ako organizátora schôdzky informáciu, či sú pravdivé spravodajské informácie o ovplyvňovaní svedkov a či moc na Slovensku postupne nepreberá skupina ľudí zo silových zložiek štátu,“ uviedol Peter Pellegrini.

Líder HLASu položil otázku, ako účastníci stretnutia naložili so získanými informáciami a aké opatrenia prijali. „Kde máme ministra vnútra a šéfa Policajného zboru, ktorí by mali všetky tieto hrozivé správy o ovplyvňovaní kajúcnikov dennodenne vysvetľovať a presviedčať ľudí, že polícia koná len a výlučne na základe zákona a nezapája sa do politických súbojov?“ spýtal sa Pellegrini.

Ak vládni poslanci schôdzu neotvoria, bude to podľa lídra HLASu priznaním, že majú čo skrývať a že podozrenia o zneužívaní orgánov činných v trestnom konaní nedokážu vyvrátiť.