Print this page

Právoplatné rozhodnutie súdu v súvislosti s neoprávnenou registračnou daňou na dovezené motorové vozidlá je podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) potvrdením, že vláda Smeru šikanovala motoristov.

 „Na problém registračnej dane na dovezené motorové vozidlá sme upozorňovali už v roku 2016, ktorú zaviedol minister financií Peter Kažimír. Registračnú daň sme považovali za šikanu a buzeráciu motoristov na Slovensku. Aj preto sme vyzvali našich občanov, aby sa nám prihlásili, nech sa môžeme za nich na súde dožadovať ich práva na vrátenie takto neoprávnene uhradenej registračnej dane. Rozsudkom Krajského súdu v Bratislave a následne spätné uhradenie finančných prostriedkov z ministerstva financií dotknutej osobe potvrdilo, na koho strane je pravda a právo. Slovenská republika touto tzv. Kažimírovou daňou jednoznačne porušovala právo Európskej únie a buzerovala slušných ľudí,“ uviedol poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Strana SaS v súvislosti so zavedením spomínanej dane zriadila aj mailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., kde ponúkala právne zastúpenie bez akýchkoľvek nákladov všetkým, ktorí si v rokoch 2013 – 2015 doviezli zo zahraničia opotrebované motorové vozidlo.