Print this page

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) plne stojí za policajtmi a ostro odsudzuje opakované provokácie organizovanej skupiny antirúškarov.

Podľa poslanca NR SR za SaS Miroslava Žiaka je neprípustné, aby organizovaná skupina výtržníkov znepríjemňovala život slušným ľuďom v náhodne vybraných obchodoch. „Jednoznačne stojíme za policajtmi, ktorí po opakovaných provokáciách zakročili proti týmto vandalom. Je neprípustné, aby tu niekto terorizoval slušných ľudí, zákazníkov, predavačov či SBSkárov, len preto, že dodržujú platné nariadenia a chránia rúškami seba a ostatných," hovorí poslanec za SaS s tým, že takéto obťažovanie ľudí je ďaleko za čiarou únosného.

Čoraz agresívnejšie aktivity skupiny Občiansky tribunál a iných antirúškarov voči verejnosti sú podľa SaS len trápnou formou ich sebaprezentácie. „Prekvapivé je však spojenectvo Roberta Kaliňáka a strany Smer s týmito ľuďmi. Je to dôkaz toho, že Smer sa stal plnohodnotnou antisystémovou stranou. Robert Kaliňák v minulosti obhajoval neopodstatnené policajné zákroky voči Rómom, teraz však policajtov za správny zásah kritizuje a stojí na strane nezákonnosti a hoaxerov. Je to hanba a vizitka celej opozície, ktorá tu rozdúchava vášne a šíri konšpiračné teórie,“ hovorí Miroslav Žiak.

Poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany Alojz Baránik si navyše myslí, že správanie niektorých ľudí na sociálnych sieťach voči policajtom má známky trestného činu. „Je neprijateľné, aby sme čítali vyhrážky voči policajtom a ich rodinám. Taktiež upozorňujeme, že dochádza k trestnej činnosti tým, že sa podnecuje na trestnú činnosť útoku na verejného činiteľa. Také podnecovanie je podľa paragrafu 337 Trestného zákona samostatným trestným činom a polícia by sa tým mala zaoberať,“ doplnil Alojz Baránik.