Vyhlásenie predsedu vlády k aktuálnej politickej situácii

Vyhlásenie predsedu vlády SR Eduarda Hegera k aktuálnej politickej situácii: 

„Slovensko je malá krajina s veľkými výzvami. Dokážeme ich zdolať len a len spoluprácou. Predovšetkým spoluprácou demokratických strán, ktoré politickú prácu berú ako službu občanom a po voľbách v roku 2020 vytvorili vládnu koalíciu.

Som presvedčený, že ak na dnešné stretnutie prídeme s ochotou spolupracovať v záujme Slovenska, budeme na dobrej ceste vyriešiť si naše vnútorné problémy. Môžeme tak urobiť prostredníctvom jasnejších a transparentnejších pravidiel fungovania.

Čelíme dnes mimoriadnym udalostiam – očista spoločnosti, vojna na Ukrajine, enormný rast cien energií i prítomnosť pandémie, ktorá nie a nie doznieť. Preto očakávam od kolegov, že na toto stretnutie prídu so silným presvedčením, že Slovensko dnes potrebuje stabilnú vládu, ktorá sa opiera o fungujúcu parlamentnú väčšinu. A chcem veriť, že bude splnená aj druhá podmienka na vyriešenie tejto krízy – a to, že sa budeme rešpektovať a počúvať. Je to naša povinnosť voči voličom, ktorí nám dali mandát vládnuť štyri roky a posunúť Slovensko dopredu.Vychádzam aj z toho, že sme sa v drvivej väčšine prípadov vždy dohodli a máme za sebou aj výsledky.“