Print this page

Pre všetkých bežcov aj nebežcov pripravuje občianske združenie Post Bellum benefičný beh v Devínskej Novej Vsi v Bratislave. Trasa povedie od Cyklomostu slobody cez lužné lesy a lúky popri rieke Morava.

Bežci si môžu na Behu pre pamäť národa vybrať trasu dlhú 5 alebo 10 kilometrov. Nebežcov čaká symbolická prechádzka v dĺžke 1 kilometer, ktorá sa bude dať prejsť aj s kávou v ruke. Podujatie moderuje Zuzana Kovačič Hanzelová a po vyhlásení výsledkov si môžete užiť koncert skupiny Modré hory.

Prostredníctvom registračného poplatku na Behu pre pamäť národa podporíte zaznamenávanie spomienok pamätníkov 20. storočia, ktorí prežili hrôzy totalitných režimov a nikdy nevzdali svoj boj za slobodu.
Post Bellum tieto príbehy uchováva v online databáze Memory of Nations a ďalej ich rozpráva na školách a verejnosti.
Téma historickej pamäte je v týchto dňoch stále viac aktuálna, keďže to vyzerá tak, že ani všetci najvplyvnejší politici v našej krajine nepoznajú naše dejiny a mieru utrpenia obetí a preživších holokaust.

Príďte si pripomenúť skutočných hrdinov. Politických väzňov, vojnových veteránov, obete a preživších holokaust, disidentov a všetkých bojovníkov za slobodu.

Všetky informácie a možnosť registrovať sa nájdete na www.behprepamatnaroda.sk.