Print this page

Spoločnosť KiK a Nadácia Križovatka ukončili v poradí už tretiu verejnú zbierku. Výťažok z nej bude použitý na nákup monitorov dychu, ktorých používanie je jedinou osvedčenou formou prevencie syndrómu náhleho úmrtia dojčiat (SIDS). Doteraz odovzdali slovenským nemocniciam už 698 monitorov dychu.

 

Verejná zbierka na nákup monitorov dychu prebiehala od  júna 2021 do mája 2022 a jej zmyslom bolo zhromaždenie finančných prostriedkov pre projekt "Mamička, dýcham". Každý zákazník sa do nej mohol zapojiť ľubovoľnou finančnou čiastkou, ktorú vhodil do zabezpečenej pokladničky v ktorejkoľvek predajni KiK na Slovensku.

Spoločnosť KiK nadviazala spoluprácu s Nadáciou Križovatka ešte v roku 2018. Odvtedy zrealizovali viacero verejných zbierok a podporných aktivít vo forme darov. Za celým projektom sa však skrýva oveľa hlbšia myšlienka: ,,Som rád, že aj tento rok môžeme spolu s Nadáciou Križovatka podporiť novorodenecké oddelenia na Slovensku. Našimi zákazníkmi sú najmä rodiny s deťmi a je dobré, že aj vďaka tejto spolupráci sa o SIDS hovorí viac. Monitory dychu zachránili život už mnohým novorodencom. Potvrdzujú nám to priamo aj niektoré mamičky, ktoré u nás pravidelne nakupujú,“ hovorí Martin Šatný, konateľ spoločnosti KiK pre Slovensko a Českú republiku.

„Monitor dychu Babysense pomáha spoľahlivo kontrolovať a chrániť dýchanie dieťaťa a varuje rodičov a personál v prípade jeho ohrozenia. Ide o účinnú pomôcku pri prevencii Syndrómu náhleho úmrtia dojčiat SIDS,“ vyjadrila sa Táňa Tomasch, riaditeľka Nadácie Križovatka.
V rámci tejto verejnej zbierky bude z poskytnutých finančných prostriedkov zakúpených 99 kusov monitorov dychu Babysense, ktoré KiK spolu s Nadáciou Križovatka v najbližšej dobe darujú do nemocníc pre novorodenecké a pôrodnícke oddelenia po celom Slovensku.
Spoločnosť KiK je medzi spotrebiteľmi známa najmä vďaka svojim dostupným cenám, ktoré oceňujú celé rodiny, ale aj mladé matky a otcovia, či cenovo orientovaní zákazníci. V súčasnosti patrí medzi úspešné európske podniky s viac ako 4 000 pobočkami v celej Európe a už niekoľko rokov podporuje rôzne sociálne projekty.

Spoločnosť KiK textil a Non-Food s.r.o. pôsobí ako textilný diskont. V súčasnosti prevádzkuje viac ako 4 000 obchodov v Európe, z toho viac 100 predajní na Slovensku. Prvá slovenská predajňa bola otvorená v roku 2008. Len na Slovensku spoločnosť momentálne zamestnáva viac ako 715 osôb. Hlavný sortiment tvorí ponuka oblečenia pre celú rodinu, doplnky, ale aj bytový textil a domáce potreby za výhodné ceny pre každého.

Ťažiskovým zmyslom projektu "Mamička, dýcham" je pomáhať vybaviť slovenské nemocnice a ich pôrodnícke, neonatologické a novorodenecké oddelenia monitormi dychu Babysense. Cieľom je, aby bolo monitorom dychu vybavené každé lôžko pre novorodencov a dojčatá na Slovensku. Druhou časťou poslania projektu je zriaďovanie a prevádzka výpožičných miest pri novorodeneckých a pôrodníckych oddeleniach nemocníc, vďaka ktorým si rodičia novonarodených detí môžu pri odchode domov takýto monitor dychu požičať. Doma tak budú môcť pokojne spať s vedomím, že dych ich dieťatka stráži monitor dychu.

Táto verejná zbierka pod číslom 000-2021-018471 prebiehala od 1. júna 2021 do 31. mája 2022.