Print this page

Kino Lumière si uctí pamiatku Antona Srholca premietaním filmu o jeho živote Foto: SFÚ

Dnes ráno navždy odišiel Anton Srholec, veľký človek, kňaz, bojovník za slobodu. Dramaturgovia Kina Lumière sa rozhodli uctiť si jeho pamiatku premietaním dokumentu Anton Srholec (2015) režisérky Aleny Čermákovej v pridaných projekciách.

 

 

Film sa bude premietať denne od dnes 7. januára do nedele 10. januára 2016.

Dokumentárny film Aleny Čermákovej hovorí o živote Antona Srholca, človeka, ktorý napriek životným okolnostiam nikdy neopustil svoje zásady – milovať ľudí a Boha, a bojovať za lepší svet uprostred pokazeného sveta. Film vzišiel zo silného vzťahu medzi režisérkou a kňazom a zámerom bolo zaznamenať Srholcovo uvažovanie o Bohu a svete okolo nás. Film nie je len portrétom významného človeka.

Odporúčame aj: RTVS v súvislosti s úmrtím Antona Srholca mimoriadne mení program

Podľa Aleny Čermákovej pre mesačník Film.sk „je o životnej ceste, ktorá je pre každého človeka jedinečná, neopakovateľná. Rovnako ťažká a rovnako krásna. Film je aj o priateľstve a odpúšťaní. O dôvere a službe. O radosti zo života tu a o návrate ,domov', do života ,tam'. O otcovskom srdci Antona Srholca a o mojom dcérskom vzťahu k nemu."

Bratislavské Kino Lumière uvedie film Anton Srholec v spolupráci s Asociáciou slovenských filmových klubov v týchto termínoch:

7.1. (štvrtok) – 16:00 h.
8.1. (piatok) – 16:00 h.
9.1. (sobota) – 16:30 h.
10.1. (nedeľa) – 14:30 h.